Ahneus iski Air Finlandiin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Ahneus iski Air Finlandiin

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Air Finland on ollut sen alusta lähtien vakiolentoyhtiöni ja en ole sen jälkeen edes vilkuillu muita, mutta ei ole enää. Miksi?

  Lensin 16.12 Malaga Hki ja minut istutettiin paikalle 39F eli sille vihonviimeiselle.

  Jalkatila on typistetty yli kipurajan

  En ole pitkä enkä painava (180 cm, 90 kg), mutta reiteni pituus on varmaankin hieman muita suurempi. Air Finland on ahneuksissaan lyhentänyt penkkien välit yli kipurajan. Paikalle mahtuu istumaan vain jalat levällään ja silloin kyynärnojien kulmat painavat pahasti – eli matkustaminen tuossa tilassa ei onnistu. Onneksi viereinen penkki oli vapaa eli saatoin istua vinottain…. ja siitä syystä selkä kipeytyi. Jos edessä istuva olisi yrittänyt kallistaa penkkiä, se olisi ollut mahdotonta tai ainakin siitä olisi seurannut ankara tappelu! Kiitoksia paljon ahneudesta Air Finland – eikö sinne saisi vieläkin yhden penkkirivin, jos oikein tiivistää!

  Entä hinta?

  Yhdensuuntainen lento maksoi 199€. Ihan ok, mutta mulla sattui kerrankin olemaan 5 kg ylipainoa ja virkailija lähetti maksamaan tuosta 25€ lisää. Oli muuten ensimmäinen kerta elämässäni, kun maksoin lievästä ylipainosta.

  Vertailun vuoksi matkasin edellisviikolla Malaga-Lontoo-Malaga ja lentoyhtiönä oli British Airwaysin halpalentoyhtiö GB Airways. Jalkatilaa oli ruhtinaallisesti ja hinta yhteen suuntaan 83€. Palatessa oli ylipainoa ehkä tuo sama 5 kg ja naputusta ei tullut. Lentoaika ja matka ei eroa merkittävästi Suomen lennosta. Eli Air Finlandin hinta oli lähes kolminkertainen ja jalkatila olematon!

  Air Finlandilla voi varata paikan etukäteen…?

  Toki voi, jos olet ostanut lentolippusi matkatoimistosta, mutta jos olet ostanut suoraan Air Finlandin nettisivuilta, ei onnistu. Air Finland haluaa oman tilaustoiminnan huonommalla palvelulla ohjata ostot matkatoimistoille, jolloin se saa vähemmän katetta. Where is the Beef?

  Onko tuoreita kokemuksia muiden yhtiöiden jalkatilasta Helsinki Malaga välillä?

  Jään odottelemaan, pitääkö vanha sanonta ahneen lopusta paikkaansa?

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Onpa ikävä kuulla, että vuosikausia käyttämäsi lentoyhtiö on tuottanut sinulle nyt pettymyksen!

  Air Finlandin reittilennoilla, jollainen myös Malagan ja Helsingin välinen suora lento on, ei voi toistaiseksi ostaa etukäteen lisämaksusta määrättyä istuinpaikkaa koneessa. Tämä mahdollisuus koskee Air Finlandin charter- eli tilauslentoja, jolloin vastuullisen matkanjärjestäjän (= matkatoimisto) varausnumerolla voi netissä tehdä maksullisen istuinpaikkatilauksen. Myös Air Finlandin omille reittilennoille on tulossa tämä lisäpalvelu, mutta vasta lähitulevaisuudessa.

  Lisää tietoa asiasta löytyy esimerkiksi täällä. Avautuvan sivun kohdassa ”Lentokone” on nähtävissä lentoyhtiön käyttämän koneen istuinkartta.

  Air Finlandin käyttämää konetyyppiä (Boeing 757-200) on sisustettu muistaakseni ainakin kolmea versiota: 219, 227 ja 235 paikkaa istuinvälien ollessa vastaavasti noin 30, 29 ja 28 tuumaa. AF:n koneissa on 219 matkustajapaikkaa.

  Hot, ota yhteys profiilissani olevaan s-postiosoitteeseen, niin hoidan sinulle takaisin maksamasi ylipainomaksun!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  nyt vasta hokasin, ken tuo Masa… postiivinen kokemus matkanhankinnasta costa blancalle muistaaksen ol vuos 97. Hyvä Masa !!!

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Masa,

  Kiitoksia aputarjouksesta, mutta Air Finland tarvitsee tuon 25€:n ylipainomaksun pystyäkseen jonain päivänä palaamaan tilavampaan matkustamiseen. Tuo ylipainomaksu oli vain pieni lisä rokassa ja se todellinen ongelma on istuintila. Maksaisin mielellään tuon 25€ extraa istuintilasta, jos voisin jo tilattaessa varmistaa, että saan sellaisen paikan, jolla voi matkustaa. Eli tuosta istuinpaikasta Kola-Ollin sanoja lainatakseni ”Ei pysty, liian hapokasta”.

  Mitä vielä tulee siihen ylipainomaksuun…. Air Finlandin virkailija olisi voinut kerätä ylipainomaksun saman tien eikä juoksuttaa hallin toiseen päähän Aga-palvelupisteeseen jonottamaan tällä kertaa maksamista. Lisäksi ylipanomaksun kerääminen näytti täysin sattumanvaraiselta eli joiltain kerättiin ja joiltain ei. Virkailija näki varmaan pärstästäni, että olen toistaiseksi ostanut vain runsaan sata yhdensuuntaista Air Finlandin Malagan matkaa itselleni ja sukulaisilleni…. Aluksi virkailija vain sätti, että koneeseen saa ottaa vain 25 kg matkatavaraa. Kun sanoin, että en taatusti jätä osaa kentälle, hän kirjoitti ylipainosakkolapun ja pani koneen viimeiseen nurkaan häpeämään. Koneessa oli 10 paikkaa vapaana eli koko koneen ylipainotilanne ei varmaan ollut kriittistä.

  Tietääkö joku muiden lentoyhtiöiden Malaga-reissujen jalkatilanpituuden? Air Finlandin alkuaikoina heidän jalkatilansa oli parempi kuin mm. Finnairin silloin täyteen ahdetun MD-11 koneen. Nyt voi olla toisinpäin?

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Air Finlandilla ei ole ole Espanjan lentokentillä omaa suomenkielistä henkilökuntaa, vaan palvelut ostetaan alihankintana, tässä tapauksessa A.G.A:lta. Lähtöselvityksen virkailijoilla ei ole käteiskassaa eivätkä he myöskään ota vastaan korttimaksuja, vaan maksuliikenteen tapahtumat tulee hoitaa erillisessä toimipisteessä. Kieltämättä hankalaa!

  Joulun alla lennot Suomeen ovat yleensä täysiä. Tässäkin tapauksessa osa lennon varanneista matkustajista jäi syystä tai toisesta pois lennolta. Sitä ei kuitenkaan tiedetä etukäteen, vaan matkustajalista näyttää täydeltä. Joulukuussa matkustajilla on usein matkatavaroita yli normaalin määrän mm. joululahjojen vuoksi. Näin ollen lähtöselvitykseen on saatettu antaa ennakko-ohje olla normaalia tiukempia ylikilojen suhteen.

  Kun koneessa on vapaita paikkoja, niin siellä on ennen liikkeelle lähtöä yleensä mahdollisuus vaihtaa istuinpaikkaa. Itse runsaasti lentävänä menettelen näin.

  Sopinee, että tuo 25 euroa menee sitten Orkin serverimaksuihin….

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Orkin tukeminen on aina hyvä juttu! 🙂 🙂

  Kyllä siellä kentällä oli ihan suomalainen virkailija – jos oikein muistan niin nimi oli Pia? Check-in henkilöstö kysyi aina juuri tuolta suomenkieliseltä virkailijalta neuvoa ylipainoasioissa. Veikkaan, että kyseessä oli ihan Air Finlandin virkailija…. ”jos et veikkaa, et voita!” 😀

  Toki kysyin heti koneessa, onko mahdollista löytää tilavampi paikka ja lentoemo lupasi tutkia asiaa. Ei ilmeisesti löytynyt, kun ei koskaan palannut asiaan…..

  Laitetaan toive Joulupukille, että Air Finland saa lisää jalkatilaa!

  LINKKI

  janne
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 129
  Hot kirjoitti:

  Air Finland on ahneuksissaan lyhentänyt penkkien välit yli kipurajan. Paikalle mahtuu istumaan vain jalat levällään ja silloin kyynärnojien kulmat painavat pahasti – eli matkustaminen tuossa tilassa ei onnistu.

  Tästä syystä itse pyrin menemään aina riittävän ajoissa check-inniin että saisin varauloskäyntipaikan riippumatta lentoyhtiöstä tai reitistä. Viimeksi ALC-CPH -välillä Sterlingillä sai lipunoston yhteydessä rahalla (oisko ollu 20e) erikoispaikan varata valmiiksi netissä. Ryanairilla/Easyjetillä lentäessäni otan aina priority boardingin (3-6e) että pääsee ekana koneeseen ja aina on rynnimättä saanut varauloskäyntipaikan. Alan kohta muistaa ulkoa eri yhtiöiden ja konetyyppien parhaat istumapaikat, asialle taisi olla jokin omistautunut saittikin 😛

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Kari varmaan myhäilisi tyytyväisenä, jos tästä tehtäisiin sellainen automaatti, että ylipainomaksut tuloutettaisiin Orkille…. 🙂

  Don kirjoitti:

  nyt vasta hokasin, ken tuo Masa… postiivinen kokemus matkanhankinnasta costa blancalle muistaaksen ol vuos 97. Hyvä Masa !!!

  Kiitos vaan itsellesi! Minäkään en ensin tunnistanut sinua, matkustit silloin toisella nimellä… 🙂

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  janne kirjoitti:

  Ryanairilla/Easyjetillä lentäessäni otan aina priority boardingin (3-6e) että pääsee ekana koneeseen ja aina on rynnimättä saanut varauloskäyntipaikan. Alan kohta muistaa ulkoa eri yhtiöiden ja konetyyppien parhaat istumapaikat, asialle taisi olla jokin omistautunut saittikin 😛

  Ryanairilla on toistaiseksi ehtinyt hyville paikoille ilman priorityäkin -tosin pitää olla ekojen joukossa tavisjonossa, heillä tosin haittaa on ollut toisten reittien ”tasauspaikoista” eli kun kone ei ole täynnä jätetään meitsin näkökulmasta parhaat paikat tyhjiksi.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.