ADSL-yhteyteni vaihto

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki ADSL-yhteyteni vaihto

 • Tämä aihe sisältää 31 vastaukset, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta sitten LC toimesta.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Tilasin juuri Espanjan ADSL-yhteyteni vaihdon Terra -> Ya.com. Antaas kattoa, kuinka äijän tällä kertaa käy. Ajattelin kertoilla, miten asia edistyy.

  Täällä on kirjoitettu aiheesta ennenkin ja usein vaihtokokemukset ovat olleet huonoja tai vielä huonompia sekä omalta että muiden kohdalta – menemättä nyt tarkemmin niihin tässä viestiketjussa.

  Miksi vaihdan? Nykyinen Terra 1/0.32 M on surkean hidas ja uusi Ya.com:in pitäisi olla 20/1 M (eli 20 Mbit/s koneelle päin ja 1 Mbit/s koneelta verkkoon päin).

  Telefonica fuusioi aikanaan Terran itseensä, mutta meitä vanhoja Terra-käyttäjiä on vielä pilvin pimein. Vaihto Telefonicaan on toki mahdollista, mutta se näyttäisi olevan yhtä hankalaa kuin siirtyminen muualle ja muualta taasen saa samalla hinnalla monikertaisen nopeuden M.O.T.

  Telefonica on juuri uudistanut tarjontansa siten, että hidas linja on nyt 3/0.32 ja nopea 10/0.32 eli edistystä, mutta nopeus koneelta verkkoon on edelleen surkea. Terralaisia pidetään alempikastisina ja heillä on edelleen vain 1/0.32.

  Verkkosi todellisen nopeuden saat selville parhaiten testaamalla sitä osoitteessa http://www.speedtest.net, mikä mittaa nopeutesi molempiin suuntiin ja valitsemiisi paikkoihin.

  Ya.com lupasi toimituksen kolmessa viikossa. Jos minua ei näy langalla tuon jälkeen tai jos näette minut kaljalla laptopin kanssa nettikahviloissa, on jotain mennyt jälleen poskelleen…. tai ei toi kalja nyt ole kovin paha juttu….

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Mielenkiinnolla odottelen, kuinka käy? Itse ”hylkäsin” Telefonican n 2kk sitten..netti katkaistiin heti, mutta se lopullinen irtisanomiskirje puhelinliittymään, (jota en koskaan tarvinnut) ei vieläkään ole kolahtanut postilaatikkoon?
  Kävin sitten maanantaina katkaisemassa suoraveloituksen pankissa, eiköhän kohta kuulu/tule postia?

  LINKKI

  MarkusAhola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.10.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6

  Hankimme joskus yli vuosi sitten Ya.comin tarjouksessa olleen yhteyden. Tarjoukseen kuului mm. silloisten jalkapallon MM-kisojen virallinen kisapallo. Internet-yhteyden aktivointi kesti lähemmäs kuukauden, parin viikon päästä yhteys meni poikki kahdeksi viikoksi, jne. Pallo ei koskaan tullut perille (en tiedä tuleeko se pyörimällä Madridista saakka, vai…), vaikka olemme sitä reklamoineet jo yli 5 kertaa. Asiakaspalvelusta totesivat aina tyyliin ”se on kyllä lähetetty mutta lähetämme sen nyt uudelleen vielä kerran”.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Tämä ADSL-linjan käyntöönsaaminen on sellainen iäisyysongelma, josta näyttää olevan monellaista tietoa, tai paremminkin kokemusta.
  Lehtien sivuilla asiantuntijat varoittavat esim TELEFONICASTA, että uudelleenavauksen yhteydessä on liittyminen tosi kallista. Otin kuitenkin riskin ja tallustelin TF:n omaan toimistoon, jossa esitin ko aiheesta kysymyksen. Tämä virkailija ei kuitenkaan tiennyt asiasta mitään ja oli hämmästynyt kysymyksestäni! Hän suositteli minulle nykyistä tarjousta: Asennus 0€, pääsy 0€+ perusrouter 0€, sekä 3 kk 9,90€, jatkossa 39,90€. Lija tietysti erikseen 13,70€/kk ja 16% tietysti IVAa päälle. Yritin lisäksi ilman ehtoja olevaa sopimusta, mutta hän väänsi väkisin tekemään 12kk:n sopimuksen, jonka perusteluna se olisi minulle kokonaiskustannuksiltaan edullisempi PURKUMAKSUSTA 90€ huolimatta!

  Laskelma osoitti, että JOS puheet pitävät paikkansa, väittämä on tosi. Tässäkin on ristiriita varsin tuoreen rannikkolehden väittämään, että keskeytyksessä peritään loppukuukausien maksut.( Phone Housen lehdessä on hienosti rinnakkain joka yhtiön tarjoukset ja kellään niistä ei ole kohtuuttomia peruutusmaksuja ja ne on selvästi sanottu!)

  Vaadin kaikki hinnat erilliselle paperille, koska sopimustekstissä löytyy vain koodi 6U5H4 ja tämä sitten piti allekirjoittaa. Mitä lie sitten ko koodi tuo tullessaan, mutta pitäähän elämässä olla pientä jännitystä!
  Tilauksen tein 11.10 ja asentaja kävi 24 pv. Vei kehveli ilmaisen routerin mennessään, kun minulla oli omat entiseni jo valmiina asennettuna. Minuutin ukko viipyi ja ilmoitti linjan aukeavan 10 min kuluttua. Ja aukesihan se, parissa tunnissa.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Mulla on myös mainittu ya.com. Vaihdon olen tehnyt kahteen kertaan – kotona ja toimistossa. Ihan kohtuullisen mukavasti kummatkin operaatiot menivät, mutta 20-megaisesta liittymästä on turha haaveilla. Kotona (Mijas Costa) pääsen kahteen megaan, toimistossa (Los Boliches) vähän yli.

  Vanhoilla piuhoilla ja keskuksilla ei tällaisia nopeuksia saavuteta millään.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Noista todellisista saavutetuista nopeuksista on juttu viimeisessä SUR Englishissä (suunnilleen sama oli muutama päivä sitten espanjankielisessä versiossa).

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Tässä on linkki lukuhalusille bhajeen viittaamaan SUR in English artikkeliin.

  http://www.surinenglish.com/noticias.php?Noticia=11602

  Toki linjojen laatu ratkaisee, mutta tuo Telewellin sivulta napattu graafi kertoo, miten nopeus teoreettisesti putoaa etäisyyden kasvaessa; käytännössä vielä enemmän. Meiltä on n. 400 m keskukseen linnuntietä, mutta todellisuudessa ehkä 800 m eli teoreettisesti mun pitäsisi saada aika hyvät kyydit…. mutta en alkuukaan 20/1.

  http://www.telewell.fi/faq_vastaus.php?id=85

  Toisaalta tuon tilaamani 20/1 linjan hinta on suurinpiirtein sama kuin vanhan Terran 1/0.32 eli ei siinä mitään pitäisi hävitäkään. On sitten aivan toinen juttu, minkälaisia Ya.com:in ulkomaanyhteydet lopulta ovat eli lopputulos voi huonossa tilanteessa olla se, että todellinen siirtonopeuteni Suomesta Espanjaan laskee! Mutta silloin rähistään Ya.com:lle —kele!

  Operaattorit voivat vaikuttaa maiden välisiin nopeuksiin hyvinkin helposti pelkästään parametroinnilla, mutta se saattaa merkitä operaattorille sitten lisää kuluja….

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Omaan yacomiini olen ollut läpeeni tyytyväinen.. 😉 luotettava, ja luvattuun (3M) verrattuna nopea (myös muualle maailmaan).

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Ya.com:n mainoksessa lukee 3M = 9,95€/kk ja Wifi ilmaiseksi.

  Elikkä, jos mä tuun koneeni kanssa Espanjaan, mitäs sitten teen?
  Viittiskös joku vääntää rautalangasta. 😉

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Kyllä siellä alempana lukee pienellä, että tuo 9,95 on vain kahtena ensimmäisenä kuukautena.

  Tilauksen voi tehdä suoraan Ya.comin nettisivuilta ja ehdot löytyy myös englanninkielellä, mutta itse tilaus on tehtävä espanjankieliseen versioon.

  * 2 primeros meses. Despues 22,95€ + IVA al mes

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Niinpä – ne pienet tekstit!

  Ja, jos mä olen 1-2kk Espanjassa, niin ei toi varmaan pelaa.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  apu laenaverkkoihin 😉

  virityksiä

  lisää virityksiä

  leipälautasen suojakupolistakin saa vahvistusta 😉

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Kiitos paljon Don B. 🙂

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Eipä ole aikaakaan, kun joku itsevarma guru tällä foorumilla väitti kivenkovaan, ettei yhteyden nopeus riipu millään lailla käyttöpaikan etäisyydestä keskuksesta.

  Sillä on varmaan se 20-megainen linja käytössään…

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Tuosta voisi tietysti halkoa hiuksia 😉 ei se riipukaan etäisyydestä puhelinkeskuksesta, ADSL:n tarvitsemat DSLAM:it on useimmiten ihan muissa paikoissa (lähempänä).

  No joka tapauksessa sillä piuhan pituudella asiakkaan luota lähimpään DSLAM:n on ratkaiseva vaikutus..

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.