85e

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JuhaS
  JuhaS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.08.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 7

  Sattuu auto käyttämään tuota ns.viinaa jos sitä on saatavissa. Sattuuko olemaan kellään tietoa miksi sitä ei ole paikallisilla(espanja) asemilla näkynyt? Hinta oli ainakin Suomessa kolmanneksen halvempi kuin 95e.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Huimis
  Huimis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 441

  Espanjassa on eri lähteiden perusteella 10 asemaa josta ko. ainetta saa. Suomessahan edullisempi hinta perustuu valtion tukeen. Jospa ko. tukea ei ole Espanjassa (käytännössä tuki=alempi vero) eikä polttoaine siksi ole yleistynyt? En tiedä, mutta tämä voisi olla yksi syy.
  E85:n energiapitoisuushan huomattavasti alhaisempi kuin bensiinin ja jos ko. verotukea ei ole, vaan polttoaine maksaa saman, E85 tulee kalliimmaksi käyttää kuin bensiini.

  Tulevaisuuskaan ei näytä oikein hyvältä, kun Ranska jo ehätti tuomitsemaan jopa E10:n ja on lain voimalla kieltämässä tuotantoa. Myös EU on ilmottanut että biopolttoaineille maksettavista tuista luovutaan kokonaan. Syykin on ilmiselvä: Ruoaksi kelpaavien tuotteiden käyttö polttoaineiden valmistukseen on jo nyt nostanut elintarvikkeiden hintoja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Viljapeltojen käyttäminen polttoainekasvien viljelyyn on eettisesti erittäin arveluttavaa, ja jos minun mielipidettäni kysyttäisiin niin vastaisin, että viljapeltojen käyttäminen polttoainekasvien viljelyyn on niin törkeää riistoa, että se on alaposkien välistä.

  .

  .
  Ja juu, ei. En ole kommunisti, enkä edes vihreä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pentti52
  pentti52 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Olen samaa mieltä, ei viljelykasveista saa tehdä polttoainetta. Mutta eikös sellun/paperin tuotannossa synny alkoholia kanssa ? Näin ainakin ennen tavaraopin luennoilla opetettiin. Ja metsiähän on, ainakin Suomessa. Metsävarat ovat suuremmat kuin koskaan. Siitä vaan alkoholia puusta pusertamaan. Ja janoisimmat voi ottaa tislattua tippaa itsekin, siis nautintoaineena.
  🙂 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä JuhaS
  JuhaS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.08.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 7

  Vuonna 2010 otettiin tuotantoon St1:n etanolintuotantoverkostoon ensimmäinen Bionolix-tehdas, joka käyttää etanolin tuotantoprosessissaan sekalaista kauppojen ja kotitalouksien biojätettä raaka-aineena. Käsittääkseni biojätettä ei kasvateta viljapelloilla. 😉
  Toki tiedän että biodieselin valmistukseen roudataan massaa maista, joissa kyseinen tuotantoalue tarvittaisiin viljelykasvien kasvattamiseen. 🙁

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä suomenkielinenpalvelutoimisto
  suomenkielinenpalvelutoimisto Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 3381

  En el mapa andaluz de la Agencia Andaluza de la Energía se localizan los puntos de suministro y estaciones de servicio donde se comercializa etanol E5, E10 o E85 (a día de hoy existen dos), y biodiesel B10, B,20 y B30 (existen 96 puntos en las diferentes provincias andaluzas).

  http://www.agenciaandaluzadelaenergia.es/biogasolineras/biogasolinera/init.do?prefix=/biogasolinera&name=map

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.