65-vuotismatka

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  unikki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  Hei
  Loka-marraskuun vaihteessa olimme Portugalia kiertämässä.Jälleen tapasimme ystävällisiä,auttavia ihmisiä.Saimme myös portugalin ääntämisopetusta ( se on espanjaa , me lausumme….) Kun seuraavan kerran onnistuimme ääntämisessä, syntyi sama ilo ja nauru kuin vuosi sitten Andalusiassa.
  Maaseutu ei ollut yhtä ” vaurasta” kuin Andalusiassa.
  Sama turvallinen olo , ei edes myöhään illalla tarvinnut pelätä. Hiljainen, kohtelias liikenne kuin siellä Espanjassa Jäin kerran odottelemaan pappaa kadun viereen, autot pysähtyivät ja viittelöivät mummoa ylittämään katu turvallisesti vaikkei suojatietä ollutkaan. Niin mummu oli kadun toisella puolella
  Ah ne tienvarsikauppiailta ostetut appelsiinit ja viinirypäleet! 1kg appelsiinja ja samamäärä viinirypäleitä vain 2 euroa.
  EI maa kuitenkaan voittanut Andalusiaa sydämestämme!

  Ehkä maat näkee eritavoin , kun ei matkusta turistikohteissa= rantalomat. Lisäksi on vain uskallettava puhua maan kieltä vaikka jokunenkin sana .Liekö myös osansa siinä,että olemme vanhoja

  Ja sitten kysymys:
  Mummu täyttää 65 syyskuun lopussa.Onko syys-lokakuun vaihde Andalusiassa turistiaikaa?( en tarkoita säätä) Sunnittelimme lentävämme Madridiin , vuokraavamme auton ja omatoimisesti kiertävämme aluetta pariviikkoa. Kun löydämme sopivan kohteen , varaisimme hotellista huoneen pariksi kolmeksi päiväksi.Sitten taas eteenpäin
  Toki Madridista on menne ja tullen hotelli varattava
  Onko ajatus aivan hullu, vanhojen päähänpisto?

  Pakkasterveiset keskipohjanmaalta kaikille

  terveisin mummu ja pappa

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Älkääs nyt hassutelko. Eihän tuo mikään ”vanhojen” päähänpisto ole.
  Aivan hyvin reissu varmasti onnistuu.
  Ettehän te nyt mitään vanhoja ole. Numeroita vaan kertyy. 😉

  Onnea synttärimatkalle näin etukäteen.

  LINKKI

  Mummeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 127

  Syys-lokakuun vaihde on mainiota aikaa matkustella. Säät ovat yleensä hyvät – ei enää liian kuumaa. Minun kokemusteni mukaan hotellien hinnat laskevat syyskuun puolessavälissä. Olen myös törmännyt siihen, että sama hotellihuone on ollut paljon halvempi internetin kautta (booking.com) varattaessa kuin otettaessa suoraan hotellista.

  Olemme mieheni kanssa kierrelleet muutaman kerran suunnittelemaanne tapaan juuri syyskuun loppupuolella. Hotellihuoneet olemme viime aikoina kyllä varanneet valmiiksi.

  Vanhuksia ette tosiaankaan ole ja mielestäni on järkevää nauttia omatoimisesta matkustamisesta niin kauan kuin siihen pystyy.

  LINKKI

  Vanha Rouva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 21

  Aikoinani karavaanarina ollessani Portugalissa, koin samoin liikennekulttuusrin.
  Aioin pysähtyä antaakseni autojen mennä, mutta eipä onnistunutkaan.
  He pysähtyivät. Sitten kiitin käden nostolla. Kerroin ystäville ja he kokeneenpina sanoivat, että se on Portugalin lain määräämä toimenpide. Mutta…voihan siltikin kiittää.
  Kaiken kaikkiaan Portugali pn hyvä maa.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  alku ja loppupäähän voi varata, mutta eikun menoksi ja ottaa huone reitin varrelta, missä tuntuu hyvältä. Tietenkin voi katsella millaisia majoituspaikkoja sattuu matkan varrelle. Respaan vaan ja kysyä foneettisesti tiene una abitacion libre…una ( dos, tres) notse(s) i kuanto vale, eskribe a papel , por favor..siit se lähtee…hyvvee matkoo

  LINKKI

  unikki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  Hei

  Kiitos kaikille rohkaisusta!!!
  .Ensimmäisen Andalusian matkan jälkeen halusimme päästä sinne uudelleen ja rauhallisemmassa aikataulussa kuin tosi hyvin järjestetty Finnmatkojen autoiluloma oli ( aikataulu oli vain liian tiukka)

  Emme osaa sanoa , miksi muu osa Espanjaa ei kiinnosta. Mummu istuu kansalaisopiston espanjankursseilla, jota pitää natiiviopettaja. Kunhan nyt oppisi juuri tuon hotellihuoneen varaamisen.Ostokset ja ruokailu jotenkuten jo onnistuvat.Sairaustilanteissa uskoisimme lääkäreiden osaavan englantia.

  Jospa sitä uskaltaisi lähteä.Saimmehan ”orggilaiselta” erittäin hyvän kartan, KIITOS VIELÄ KERRAN KARTASTA

  terveiset ” satumaasta”= keskipohjanmaalta
  mummu ja pappa

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.