3 vuoden päästä espanjaan ???

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä 3 vuoden päästä espanjaan ???

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  kihhu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Haaveena ja pitkän tähtäimen suunnitelmana 3 pitkän vuoden päästä espanjaan asumaan. Sitä ennen yritettävä hoitaa asiat täällä kylmässä suomenmaassa siihen malliin, ettei takaisin tarvinne tulla. Kaikenlaista tietoa olisin vailla aina työstä harrastuksiin ja asumiseen asti. Ja pikkuystävämme Kissun mukaan ottamisesta…
  Te viisaat jotka lämmöstä jo nautitte antakaa järkeviä neuvoja mitä kannattaa ottaa huomioon ihan kaikessa. Lähtisimme ja muuttaisimme vaikka heti, mutta valitettavasti talous on sen verran epävarma ettei vielä pysty…
  Mutta tietää mitä varten tässä kylmässä suomessa pinnistelee ja ehkä odotus palkitaan =)

  LINKKI

  Netta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  Samat ajatukset, mutta vähän aikaisemmin toteutettuna, jo reilun vuoden kuluttua. On se meilläkin pitkän tähtäimen suunnitelma, vaikkakin vain vuosi oltaisiin poissa. Töitämme ei voida jättää täällä, joten siksi vain vuosi tulee kysymykseen. Mutta parempi sekin kuin ei mikään. Samaten meillä, asioiden hoitamista etukäteen vaatii reissu. Ensin harkinnassa tilavan auton hankinta, johon mahtuu välttämätön käyttötavara. Ajatuksena ajella autolla Euroopan läpi Espanjaan. Tosiaan hyvä tuo tavoitteesi 3 vuotta. Siinä ajassa ehtii rauhassa selvittää kaikkia käytännönasioita!

  LINKKI

  kihhu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Hyvä että löytyy tälläisiä samanhenkisiä ihmisiä niin on hyvää aikaa vaihtaa ajatuksia ja sitten kokemuksia =) Meillä tosiaan tarkoituksena muuttaa kokonaan ja vielä ottaa kissu mukaan =) Nyt vaan kova rahankeruu päälle että saa suomessa kaikki ”velvoitteet” pois päiväjärjestyksestä ja että sitten siellä lämpimässä pääsee alkuun. Miten teillä on alettu järjestellä tuota sapattivuotta?

  LINKKI

  Netta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  Jos pohjanmaalla asuu, niin ymmärrän kyllä halun päästä lämpimämpään! Itse asuin Oulussa 6 vuoden ajan, kun opiskelin ja oli kylmää. Tuuli oli jotenkin arktista. Sinänsä lottovoitto, että eksyin asumaan edes Helsinkiin asti. Tämä on minulle jo kovasti lämmintä etelää verrattuna pohjoisiin.

  Oletteko te ajatelleet muuttaa lentäen vai autolla?
  ViaMichelinillä on reitti vailintoja, joita voi seurata, jos menee autopelillä. Me ollaan tosiaan nyt molemmat päätetty, että lähdetään ainakin vuodeksi pois ja mitä todennäköisemmin palataan, ellei ihan huippu hyviä duuneja löydetä Espanjasta. Meillä tosiaan on suunniteltu ihan vasta perusjuttuja, kuten että matka toteutuisi aikaisintaan ensi vuonna ja syyskuussa. Siihen aikaa vielä 1.5 vuotta. Jos jokin sopiva asunto löytyisi myöhemmin tai sapattivapaan saannissa jotain ongelmia juuri tuolle syksylle (oikeesti vuorotteluvapaa nimikkeellä), niin lähtö voi periaatteessa siirtyä hiukan eteenpäin, mutta ensi syksy on lukkoon lyöty tavoite. Meillä on myös lemmikki ”ongelma”, mutta ei ole kisu eikä koira vaan vedenalaisia ötököitä. Sitä mietitään, että mitä tehdään! Vielä ei ole löytynyt ratkaisua. Ehkä mukaan auton kyytiin: mihin sitä lapsosiaan jättää. Kissa mielestäni menee ihan hyvin vaikka lentsikassa. Toivottavasti mahtuu penkin alle, sillä ruumassa on kurjaa matkustaa!! Voi olla, että hiukan kissa rajoittaa asunnon vuokraamista, jotkut asunnon omistajat eivät halua kisuja asuntoonsa, mutta yleensä Espanjassa tykätään lemmikeistä. Heillä on koiria varsin paljon ja jos vuokraa, niin katsoo sellaisen vanhemman talon, jonne kisutkin hyväksytään. Mielestäni ei kissa sen suurempi ongelma.

  Sitten on ratkaistava tämän nykyisen asuntomme kohtalo, joka on omistusasunto. Vaihtoehtoja: 1. Voisi yrittää vuokralle siksi ajaksi 2. Voisi jättää tyhjäksi ihan hyvin myös 3. Jos löytäisi esim. Fuengirolasta vaihtoon Suomeen tulevan pariskunnan (kovin suuri perhe ei tähän mahdu:)), niin voisi vaihtaa asuntoja syksylle 2008. Todennäköisemmin jäänee asunto tyhjäksi, mutta vielä ennen lähtöä kuulostellaan, jos jotain sattuisi löytymään.
  Onko teillä nyt omistusasunto vai oletteko vuokralla? Jos vuokralla, niin sehän helpottaisi lähtöä huomattavasti!

  Muita suunnitelmia on sitten: koska oltaisiin menossa vain vuodeksi, niin voisi vaihtaa paikkaa vuoden aikana. Yksi idis olisi olla ensin koko syksy rannalla vaikkapa Fuengirolassa tai mies ehdotti jopa Marbellaa!!?;). Miten Marbellasta asuntoja löytää. Fuengirolasta käsitykseni mukaan paremmin. Kaikki vinkit Marbellan suhteen kuitenkin tervetulleita! Keväällä olisi hienoa vaikka vaihtaa maisemaa ja mennä Andalucian sisämaahan. Sitä ei vielä ole ratkaistu, että missä kylman talven pari kuukautta olisi järkevintä viettää: rannalla vai sisämaassa? Tähänkin olisi kiva saada asiallisia kommentteja. Joulu tosin voisi olla hieno vielä olla rannalla!! Meiltä tällainen muutto kesken vuoden onnistuisi, koska ei sidottaisi itseämme työhön vuoden aikana ja kun mentäisiin autolla paikasta toiseen. Onhan se riittävän pitkä aika olla yhdessä paikassa puolisen vuottakin, eikös?
  Yksi vielä hullumpi suunnitelma minulla oli se, että kävisi vuoden aikana myös Kanarialla vaikka kuukauden päivät asumassa ja vaikka silloin kylmimpinä talvikuukausina. Kanariallahan on leuto ilmasto läpi vuoden. Onhan se etelämpänäkin kuin manner. Mutta siihen kuluisi taas ylimääräistä rahaa ja kun sitä ei liiemmälti ole törsätä, että kai pitänee Kanaria unohtaa. Mutta kuitnekin asiallisia ideoita talvikuukausien ajan asumiseen kaivattaisiin!

  LINKKI

  arrugados
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.09.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 91

  Meilläkin on haaveena sapattivuosi espanjassa. Minulla ammatti, että voisin vaikka lapsia hoitaa, mies jäämässä eläkkeelle 2-3-vuoden kuluttua (itse olen siis NUOREMPI 🙂 silloin siis olisi sopiva ajankohta.
  Meilläkin noita lemmikeitä on, tällä hetkellä 3 pikku koiraa…voi olla, että vanhimmasta päästä jo aika muutenkin jättää…rokotuksista olen ottanut selvää ja yksi sellainen lisää tarvittaisi espanjaan, samaten lemmikkipassit, joten nou problem. Pienet kaverit tulisivat matkustamossakin painojensa ppuolesta 🙂
  Lisäksi perheessämme on 12-vuotias lapsi. Nooh, kouluja kyllä löytyy ainakin Fugiksesta, ja se on meillä päämääränä. Myös Puerto de la cruz kiinnostaa. Manner on kuitenkin siitä kiva, että siitä pääsee sisämaahan niin kivasti seikkailemaan ja Teneriffassa vähän pelottaa tuo Atlantin keskellä oleminen ja huhupuheiden talvimyrskyt…huu :/
  Kotiongelmia myös meillä tulisi olemaan. Meillä on nyt omakotitalo, joka sisänsä ei suurta hoitoa kaipaa, riittäisi, että joku tuttu kävisi parin viikon välein luomassa lunta, vetämässä vessoja ja päästämässä hanoista vettä. En tiedä uskaltaisinko ihan vieraalle vuokrata. Korkeintaan sukulaiselle ”lomamökiksi”, jos siis kaupungissa lomia haluaa..tai vaan vaihteluksi. Monta hommaa on kuitenkin mietittävänä..
  Ollaan 3 kertaa käyty Fuengirolassa ja Torressa ja tykätään kovasti paikasta. Ihan kuin kotiin tulisi joka kerta. Kiva kuulla, että on muitakin, jotka jakavat saman haaveen!

  LINKKI

  Netta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 79

  Ihanaa, arrugados, että löysit tältä palstalta meidät sapattivuoden viettäjät!
  Aikaisemmin yksi kirjoittaja sanoi osuvasti, että vaikka Espanja ei ole paratiisi ja arki myös siellä, niin antakaa meidän silti unelmoida. Se on upeeta.

  ”Myös Puerto de la cruz kiinnostaa. Manner on kuitenkin siitä kiva, että siitä pääsee sisämaahan niin kivasti seikkailemaan”
  -Samaa mieltä. On siellä saarilla vähän eristyksissä! Toisaalta saaret kiehtoo eksoottisuudellaan ja lämpösellä ilmalla. Jos mä menisin Kanarialle, niin erityisesti kiinnostaisi Teneriffan etelä-osa tai etelä-Fuerteventura! Tosin Fuerteventura taitaa olla aika hiljaista talvella (en ole käynyt). Saharan hiekkaa vaan ja kova tuuli ja ne Atlantin aallot!! Mutta mikäs sen kiehtovampaa.

  ”Kotiongelmia myös meillä tulisi olemaan. Meillä on nyt omakotitalo, joka sisänsä ei suurta hoitoa kaipaa, riittäisi, että joku tuttu kävisi parin viikon välein luomassa lunta, vetämässä vessoja ja päästämässä hanoista vettä.”
  – Tuota en tullut ajatelleksikaan. Mitenkähän meillä tässä rivitalossamme..pitäisiköhän meidän olla huolissamme veden kulkemisesta putkissa. Vuodeksi nyt olaan siis jättämässä rivitalo tyhjäksi ja EI olla ajateltu pyytää ketään säännöllisesti käymään ja avaamaan hanoja. Onko tietoa rivitalojen osalta, että voiko putket ja hanat vaurioitua, kun ovat vuoden avaamatta? Mitä vuoden käyttämättömyys niille tekee?

  Meillä asuu molemmin puolin naapurit ja ajattelin, että kun viereisissä asunnoissa availlaan hanoja, niin sama vesi virtailee tästä meidänkin putkien läpi!!

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  En nyt tiedä vastaanko asiallisesti ?

  Tuon alkuinnostuksen jälkeen kyllä jää aika tyhjä olo mutta jos energiaa riittää niin eikun menoksi.

  Kun aikoinaan muutin sinne niin kyllä varmistin joltain tutulta, että He antaisivat edes pikkuisen leipää.
  Kaikki oli kuitenkin varmistettu esim. vuokra. Se kun on hyvä ettei nyt sentään jää tyhjänpäälle.

  Itsellä oli tuuria kun sain kehystykset ja näyttelykulut maksettua. Ensimmäisen näyttelyn tulot kuitenkin oli lähellä mennä voroille. Ehdin viedä suuremmat summat pois kun seuraavana yönä tulin kotiin. Oli valot päällä ja ovi murrettu auki. Kaikki tavarat levällään sängyllä. Suomen markat ei kelvannut ja eikä oltu viety mitään arvokasta ( siis 1000:n euron tauluja ). Töppöjä ne rosmot, joita olin kyllä seuraillut muutamia päiviä ennen. Nuoria rosmoja eikä taiteen arvosta tietoakaan, siis annan anteeksi.
  Kaikki meni vuokranantajan piikkiin, koska hänellä ei nyt ollut minkäänlaista vakuutusta kämppään.
  Harmittaa tuokin kun olisin voinut ostaa senkin/vaihtaa ”mökkiini”. Ei maksanut tarpeeksi välirahaa
  Onneksi ei toteutunut, sillä nyt voin säästää joka kuukausi vuokrassa puolitonnia euroja. Nyt sen rt-pätkän arvo on miljoonan luokkaa ”mummoissa”, no sitä paitsi minulla on tämä ”herrankukkaro” Kolin maisemilla. Repikää siitä.

  Ystävällisin terveisin Jorma

  LINKKI

  IPT42
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 65

  Vastaus Nettalle

  Tuo vesikraanojen avaaminen välillä taitaa tarkoittaa lähinnä viemäreitä ja lattiakaivoja. Jos ne ovat pitkään käyttämättä, haihtuu vesi lattiakaivosta ja lavuaarien hajulukoista ja viemärin muhevat aromit pääsevät huonetilaan. Muutaman viikon kuluttua kämpässä on hirvittävä löyhkä ja sitä saa taatusti tuuletella pitkään.

  Jotta kannattaa valtuuttaa vaikka joku kiva naapuri välillä laskemaan vettä noihin viemäreihin.

  LINKKI

  Schooner101
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 229

  Hajulukkoihin kun kaataa ruokaöljyä jonkin verran, niin eipä vesi haihdu lukoista.

  LINKKI

  arrugados
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.09.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 91

  ”voiko putket ja hanat vaurioitua, kun ovat vuoden avaamatta? Mitä vuoden käyttämättömyys niille tekee?”

  Juu, ruokaöljy auttanee siihen vaivaan, mutta myös tiivisteet hapertuu, jos hanat on käyttämättä pitkään ja sitten tihkuu vettä putkien saumoista pitkin kaappeja ja lattioita. ja entäs pönttö? sinne ei voi kaataa öljyä, tai voi, mutta ei toimi. Neste vaan haihtuu ja tekee saman hajun.
  Talvella on muutenkin hyvä, että joku tekee jalanjälkiä ja luo lunta, että näyttää asutulta.

  ps. koettu on tuo putkijuttu…meillä kun on 2. asunto 250 kilsan päässä ja sinne pääsemme n. kuukauden välein…

  LINKKI

  arrugados
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.09.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 91

  mutta sivuseikka tuo putkijuttu..tosin kiusallinen, jos hoito unohtuu. naapurit tai hyvät ystävät varmaan auttanevat 🙂

  Vuokrakämpän saamisesta en ole niinkään huolissani, ajattelin, että otamme hotellin pariksi-kolmeksi viikoksi ja katselemme sitten sopivia vapaita asuntoja, niitä on ainakin netissä näköjään useita. Mieluiten näen asunnon ennenkuin siihen sitoudun, voin samalla tsekata, että hellat, ja muut koneet toimivat eikä torakat kävele ovella vastaan…ehkäpä tässä välissä, kun käydään vielä paikan päällä, katsellaan mieluisia kortteleita jo etukäteen…

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.