2 viikkoa marokossa!

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mikkonenjoni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.08.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  🙂 🙂 espanjaan tulossa 10 vuoden jälkeen ,vieläkö rokkoon pääsee laivalla mites viisumit ynm onko tullut muutoksia 😛

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tarvitset voimassa olevan passin , missä on voimassaoloa vähintään 6kk. jäljellä. Ja sitten laivalipun ja eikun menoksi.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Olen aina ihmetellyt, että mikä siinä Marokossa joitakuita viehättää? :O

  Makuasia, tottahan toki, mutta niistähän pitää aina kiistellä. 😛

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Meneehän moni Suomeenkin uteliaisuuttaan, miksei Marokkoon? Ja takaan ja alleviivaan , että Marokossa on enemmän nähtävää.
  Ja kun Suomesta mennään yli parin tunnnin laivamatkalla Viroon, täältä pääsee itse asiassa alle tunnin Marokkoon. Tossa se näkyy kirkkaina päivinä toisella rannalla Välimerta.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Me oltiin vähän aikaa sitten viiden päivän rundilla Marokossa. Casablanca, Rabat, Marracesh jne. Matkanjärjestäjä Flandria Bus,haku rannikolta eri paikoista, laivamatkat, puolihoito, yöpymiset neljän tähden hotelleissa, opas mukana koko matkan, opastukset kaupungeissa jne. kuuluivat (halpaan) hintaan
  Erittäin helppo tapa nähdä ainakin puolikattavasti maata ja varmasti nähdä ja kokea enemmän kuin ominpäin. Me tykättiin ja siten voin meidän puolesta lämpimästi suositella.
  Turvatonta ei ollut sekuntiakaan. Hotelleissa pärjää hienosti espanjalla ja englannilla ja tietysti ranskalla. Ja kadulla /kaupoissa /basaareissa samoin.
  Näitä matkoja on päivän matkoista pitempiin , autiomaahan asti nelivedolla ja kamelilla tehtäviin reissuihin asti. Joten jos maa kiinnostaa kannattaa katsoa vaikka tämän matkanjärjestäjän nettisivut.
  Toisaalta ei mikään estä menemästä ominpäin , autolla tai muuten Marokkoon. Rajalla on vähän erilaista kuin Euroopassa, mutta sitten helpottaa. Hintataso on , sanoisinko, hyvin miellyttävä ja kaikki toimii vähintäänkin hyvin.

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Minua ei erityisemmin sytyttänyt tuo Marokko. On ärsyttävää, kun kaupustelijat työntävät tavaraa syliisi ja hattua päähäsi, eivätkä enää ottaisi niitä takaisin. 😕

  Päivän kestänyt reissu riitti varsin hyvin ja avarti maailmaani ihan tarpeeksi. }:)

  En muutenkaan enää pidä hälinästä ja markkinameiningistä. Tässä iässä arvostaa jo luonnonrauhaa ja kauniita maisemia. Niistä saa minun sieluni ravintoa. 😛

  Näinhän se menee, yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, jotkut tykkää molemmista 😛

  LINKKI

  chica finlandesa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2007
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 141

  sepäse, Marokko usein saa leimansa näiden muutaman turistirysän perusteella, mutta mitä eniten Marokossa mielestäni on, on juuri sitä rauhaa ja kauniita, upeita maisemia. Eri asia on, miten niitä tavallinen tallukka pääsee ihastelemaan. Ihmisten ystävällisyys ja avuliaisuus on jotain uskomatonta, jälleen täytyy kyllä turistien suosimista paikoista vähän syrjäytyä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Marokosta jos mistä löytyy luontoa. Katse vaikka Atlasvuorille päin. Ja ei Saharassakaan ole isommin tungosta. Tanger ja yhden päivän laivamatka ei anna ihan sitä viimeistä kuvaa erittäin kauniista ja monipuolisesta maasta. Rannikkoa löytyy Välimeren ja Atlantin puolelta ja kaikki mainitsemani kaupungit ovat isoja siis isoja. Kaikissa useita miljoonia asukkaita.
  Marokko vaan on oikeasti niin erilainen , että siitä ei kaikki pidä.

  LINKKI

  pintora53
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 85

  Lomailtiin pienten lasten kanssa Marokossa 90-luvulla. Voiko joku kertoa, miten on meno muuttunut niistä ajoista?

  DBn linkin luin. Kiitokset taas 🙂

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  santiago kirjoitti:

  …Toisaalta ei mikään estä menemästä ominpäin , autolla tai muuten Marokkoon. Rajalla on vähän erilaista kuin Euroopassa, mutta sitten helpottaa. Hintataso on , sanoisinko, hyvin miellyttävä ja kaikki toimii vähintäänkin hyvin.

  No juhhh… Itselläni on noin kolmisenkymmentä vuotta ja rapiat siitä ainoasta Marokon reisustani, joten meininki lienee muuttunut sielläkin melkolailla. Niin infrastruktuurin, kuin muidenkin vastaavien mukavuustekijöiden suhteen.

  Jos kyllä, siihen aikaan nykyisestä ääri-islamin terrorismista ei ollut pienintäkään pelkoa. Sehän se on se, joka tänä päivänä omaa Marokon matkailuani hieman jarruttaa, kun olen auttamattomasti ”amerikkalaisen” näköinen, vaikka kuinka pukeutuisin kaftaaniin ja turbaaniin.

  Huumausainelaitkin olivat 30 vuotta sitten tuolla lätäkön eteläpuolella lievästi sanottuna niin ja näin, jos ollenkaan. Toisaalta meininki olikin melkolailla hamppuvoittoista ja esimerkiksi heroiinin perässä juoksivat vain muutamat ”keltanaamat” (hepatiitti).

  Nykyään on tietääkseni touhu huomattavasti karumpaa, ainakin, mitä on lehdistä saanut lukea. Jos kyllä ei minua ole savuttelutkaan enää sivunneet sitten aikapäiviin, kun en enää tupakkiakaan polttele.
  Suurin ”pahe” (jota sitäkin on täytynyt alkaa hieman hillitä) on punaviinit ja juustot. 😛

  Mutta juu… Sen kyllä tiedän, että suurkaupungit ovat Marokossakin aivan oikeita suurkaupunkeja. Ovat olleet jo kauan.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.