Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Lapsiperheet › 14-vuotias paikalliseen kouluun 3 kuukaudeksi
- Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 4 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta, 8 kuukautta sitten Tilulilu toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hei,
olen löytänyt tältä forumilta paljon keskusteluja ja kokemuksia lasten koulunkäyntiin liittyen. Vaikka tietoa onkin löydettävissä vaikka kuinka, yksi asia on jäänyt minulle toistaiseksi epäselväksi: onkohan 14-vuotiaan (Suomessa 7-luokkalaisen) mahdollista päästä espanjalaiseen kouluun vain 3 kuukaudeksi eli kutakuinkin syyslukukaudeksi?
Tarkoituksemme on työni/opiskeluni takia oleskella mahdollisesti Torremolinoksen alueella syyskuusta joulukuuhun ja mukanani matkustaisi syksyllä 7. luokan aloittava tyttäreni. Ensimmäinen ja tärkein asia on ratkaista hänen koulunkäyntinsä tuona aikana. Suomalainen koulu on täynnä ja jono on pitkä. Kansainväliset koulut ovat yksi mahdollisuus, mutta eniten kiinnostusta meissä molemmissa herättää espanjalainen koulu. Tytär opiskelisi joka tapauksessa oman suomalaisen lukujärjestyksen mukaan tiettyjä aineita, jotta pääsisi taas joulun jälkeen oman suomalaisen luokkansa kyytiin.
Ajatuksena on siis lähinnä tuollainen vaihto-oppilastyylinen väliaikainen opiskelu espanjalaisessa koulussa. Toki otan kouluun yhteyttä, kunhan ensin selviää miltä alueelta saamme sopivan ja sopuhintaisen asunnon elikäs tiedän mihin kouluun ottaa yhteyttä.
Mielelläni kuulisin kokemuksia, ajatuksia ja faktaa tämän tyyppisistä koulujärjestelyistä 🙂
ja kylla lain puolestakin, nyt sitten pitaisi sinun saada selville mista saat asunnon ja seuraava askel olisi menna kaymaan siina koulussa jonka alueella asut.
Kun kouluihin hakuaika on nyt kevaalla, ja syksylla tai yleensa kesken lukukautta tulevat oppilaat otetaan sitten ensisijaisesti oman alueen kouluun tai jos niissa ei ole vapaata niin sinne mista paikka loytyy,
eli tassa vaikeutena on se etta se paikka voi loytya pitemmastakin matkasta.Fuengirolassa en osaa sanoa mika paikka tilanne kouluissa on, tassa koulussa on paljon ulkolaisia oppilaita.
Atiende a una población extranjera significativa (finlandeses, suecos, rusos e ingleses) con un total de 22 nacionalidades.
Koulussa on suuri maara ulkolaisia oppilaita (suomalaisia, ruotsalaisia, venalaisia, englantilaisia) kaikkiaan 22 eri kansalaisuutta.
On kaupunginkoulu ja siis maksuton.
Samaa ollaan pohdittu omien peruskoulun yläluokkalaisten kanssa. Viime talvena kävivät molemmat kotikoulua ja homma toimi hyvin. Mitään ongelmia Suomeen paluussa ei ollut. Ensi vuonnakin meinataan kotikouluna järjestää ja vasta lukioiässä kokeilla ”vaihto-oppilaana” jättäen lukion ao jaksot väliin, sillä kahden koulun samanaikainen käyminen on kyllä aika raskasta, ei välttämättä sisältöjen mutta ajankäytön kannalta. Nuoren elämään kun pitäisi saada mahtumaan muutakin – kavereita, harrastuksia, vapaata ohjelmoimatonta aikaa…
Kiitoksia vastauksistanne!
Mukava kuulla, että espanjalaiseen kouluun on mahdollista päästä myös lyhyeksi ajaksi. Erittäin hyvä uutinen tuokin, että espanjalainen koulu saattaa olla noinkin kansainvälinen, peräti 22 kansallisuutta. Sinne varmasti mahtuu jos jonkinlaisen kielitaidon omaavaa oppilasta. ”Oleskelu” koulussa puutteellisella espanjan taidolla on oppimisen kannalta tietenkin niin ja näin, mutta uskon, että vaikka oppiaineista ei paljon saisikaan irti niin elämänkokemuksena se on joka tapauksessa mahtava ja rikastuttava. Meillä on jo alkanut espanjan kielen opiskelu katsomalla urakalla Serranon perhe -dvd:itä 😉 Onneksi kieli on aika helppo ja tytär innokas sukeltamaan kielimuurin yli espanjalaiseen kouluyhteisöön.
Mampu, aivan mahtavaa, että kotikoulusysteemi on teillä toiminut hyvin. Toivottavasti näin käy meilläkin. Olet tuossa aivan oikeassa, että kahden koulun käyminen varsinkin pidemmän aikaa olisi lapselle raskasta. Vapaata, kellottamatonta aikaa on ehdottomasti oltava. Meillä kouluunmeno on sikäli pakko, että itse lähden Aurinkorannikolle töihin/opiskelemaan eikä 14-vuotiasta voi jättää päivisin yksin. Luultavasti koulussa hengailu ummikkona ei ole hirveän raskasta, joten toivon, että voimia riittää vielä kotikouluunkin. Ja kuten joku jossain toisaalla sanoi, ei kotikouluun kulu samaa aikaa kuin mitä normikoulupäivään koulussa. Saapa nähdä miten nämä sitten lopulta onnistuu, parhain päin toivottavasti 🙂
Toi linkissä oleva koulu on Los Pacosissa. Voi olla kulkemista Torremolinoksesta.
Sinun kannattaa katsastaa asuntosi lähellä olevat koulut.Juu, huomasin kyllä 🙂
luin huomaamattani etta lapsesi oli 7-vuotias.
Tassa koulussa ei ole yláastetta, vain esikoulu ja ala-aste.
Espanjassa ei ole vanhemmilla minkaanlaista ”suoraa” mahdoliisuutta pitaa lapsiaan ”kotikoulussa” siita moni vanhempi on joutunut kaymaan oikeutta tuomioistuimessa asti.
Espanjassa on koulunkaynti pakko, lakisaateinen. Kotikoulu on ”alegal” eli kun sita ei ole missaan lainsaadannossa saadetty ei se ole suoraan laiton eika suoraan laillinen.
Espanjassa ei tata edes yleisesti harrasteta.
Taas toisaalta Aurinkorannikon Suomalainen koulu on juuri tallaisille lapsille kuten sinun lapsellesi, valiaikaisesti maassa vanhemman tyon-opiskelun takia.
Tasta voit katsoa Torremolinoksen Yláasteita.
https://www.google.es/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=IES+Torremolinos
Jos haluat lukea lisaa asiasta katso naita;
Kiitos paljon linkeistä, Suomenkielinenpalvelutoimisto! Nämä tulivat tarpeeseen ja käyn niihin käsiksi heti kun saan enemmän tietoa tulevasta sijainnistamme.
Olen törmännyt tähän espanjalaiseen koulupakkoon muissakin keskusteluissa. Jotenkin tuntuu kummalta, että pakko koskisi myös lapsia, jotka eivät ole kirjoilla Espanjassa ja oleskelevat maassa vain lyhyen aikaa. Mutta meidän kannalta sillä ei ole sikäli merkitystä, että joka tapauksessa ykkösvaihto on saada tytär paikalliseen kouluun.
Palailen taas kyselemään, kunhan asiat etenevät 🙂
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.