11 syytä rakastaa Suomea

Merkitty: 

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 95)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  adantus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.05.2012
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 22
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mähän olen ollut aikaani edellä kun mä olen muistanut mainita , useinkin , että Suomi on maailman paras maa. Toi svedujen lista vaan on niin vajavainen että oikein hävettää. Suomessahan on maailman parhaat hinnat, parhaat verot, paras ostovoima (duunarilla, pijot sitten erikseen), parhaat säät, paras ja nopein terveydenhoito, paras vanhustenhoito, kaksi kieltä joista erityisesti ruotsi on erityisen rakastettu ja jota melkein kaikki puhuvat päivittäin, ehdottomasti maailman paras alkoholipolitiikka, autojen keski-ikä ainoastaan 10 vuotta, loistavat nopeusrajoitukset, oikeuslaitos jota kaikki varauksettomasti pitävät puolueettomana ja oikeita tuomioita jakavana, paras itänaapuri mitä maailmassa löytyy, paras armeija joka on tullut peräti toiseksi kaikissa sodissa, parhaat poliitikot joita kansa rakastaa, parhaat televisio-ohjelmat hyvin halvalla hinnalla ja koko kansan suurin ylpeyden ja ilon aihe , TAIKASEINÄ , josta tarvitsevat saavat rahaa noin vaan.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Minä olen ihan samaa mieltä ruotsalaisten kanssa, Suomi on ehdottomasti maailman paras ja ihanin maa.

  Pari tarkentavaa kommenttia kuitenkin haluan lisätä ruotsalaisten laatimaan listaan, noin niinku sisäpiiritietoa, olenhan suomalainen:

  1. Maailman onnellisin kansa: KYLLÄ ehdottomasti, kaikki tilastot tukevat tätä tietoa. Edes puolet porukasta ei tee itsemurhaa, tapa lapsiaan tai puolisoaan tai vastaantulijaa kadulla. Vain harvat ja eihän meillä ole edes Breivikiä. Se on Norjassa.

  2. Helsinki on maailman design-pääkaupunki; on Marimekko, Fiskars, Aarikka, Arabia, Nokia, Alvar Aalto, Iittala, Kalevala ja Jopo.  no, tosin jotkut noista teettävät desing-tuotteensa Kiinassa, kuten Arabia. Ja Nokia…MUTTA MEILLE TULEE GUGGENHEIM!!!

  3. Paras koulutus. Ihan ehdottomasti, tosin tämä on jo hieman historiaa ja koskee vain peruskoulua. Mutta pirunko väliä PERUSKOULUN JÄLKEISELLÄ  KOULUTUKSELLA ON , mihin sitä tarvii joitakin ammattikouluja, ammattikorkeakouluja tai yliopistoja… peruskoulu on se kaikkein tärkein.

  6. Maailman rehellisin porukka. KYLLÄ EN ABSOLUTO. Ja sehän on nähty Costa del solillakin, jonne rehellisen kansan kaikkein rehellisin osa on päätynyt asumaan.

  8. Maailman parhaat työntekijät. TOTTA ON. Me ollaan niin hyviä, että työnantajat eivät edes viitsi vaivata meitä ja siisrtävät raskaan ja ikävän työsuorituksen muihin maihin kaukausiin. Me voimme olla ihan rauhassa ja nauttia vapaasti maailman parhaasta toimeentulosta ja hyvinvoinnista.

  9. Maailman parhaat revontulet ja ilma. Kyllä, suomi on maailman ainoa maa, jossa näkyy revontulet ja on puhdas ilma. Kaikialla muualla on likainen ilma ja revontulet on sensuroitu. Meillä ei edes tarvitse maksaa veroa revontulien katselusta, hitto vieköön… se on pointti.

   

  KYLLÄ SUOMI ON MAAILMAN PARAS MAA JA ME SUOMALAISET MAAILMAN PARAS KANSA !

  Pitää vielä lisätä tämä kun lehdestä huomasin: Päijät-Hämeen Asikkalan kunnassa sijaitsevan Kalkkisten kylän keskustaan rakennettiin ensimmäiseksi adventiksi suuri jouluseimi. Lauantain vastaisena yönä se tuhottiin.

  Tämä on kyllä niin hieno teko!   Kaikenmaailman vieraita joulutapoja yrittävät jotkut vääräuskoiset, katolilaismieliset, meille iskostaa. On hyvä että nuorisomme (luultavasti) on valpas ja kitkee heti kättelyssä tällaiset vieraslajit suomalaista joulua pilaamasta. Meillä on omat jouluperinteet, juodahan, syörähän,  naitahan, pieksetähän akka ja kakarat ja poltetahan sauna! siihen ei tarvita ulkomaalaisia vaikutteita prkele!!!

   

   

   

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 11 kuukautta sitten vanhatyttö.
  LINKKI

  -Tomppa-
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2013
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 41

  Ei tule juuri nyt yhtään syytä mieleen! Socialistinen, kylmä ja ankea maa josa tärkeintä on kieltää KAIKKI! Taivaalta tulee paskaa useimpina päivinä vuodesta ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ulos ei ole mitään asiaa ilman pilkkihaalareita ja lämpösukkia. Niin, onhan narkkareilla ja muilla pummeilla hyvä olla tässä socialistihelvetissä. Jos ei halua, niin ei tarvii tehdä töitä!

  LINKKI

  sophie
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 42

  Koko artikkeli on harhaanjohtava. ”Ruotsalaiset innostuivat”. Ei, vain yksi Expressen-lehden ruotsalainen toimittaja innostui. Eniten naurattaa tuo ”Maailman designpaakaupunki”.  Kuinka moni vaikkapa tuntemistanne espanjalaisista tuntevat Fiskarsin, Aarikan tai Iittalan? Ei varmaankaan kovin moni. Sen sijaan joka toinen tunnistaa Ikean ruotsalaiseksi!

  Tai kuinka moni espanjalainen osaa nimeta suomalaisia, maailmalla tunnettuja muusikkoja tai bandeja? Mita ne edes ovat?! Ruotsi sen sijaan on kansainvalistynyt jo 70-luvulla. Ensin oli Abba. 80-luvulla Europe. 90-luvulla Ace Of Base jne. jne. jne.

  Samaan aikaan Suomessa raikaa joku Jari Sillanpaan MALAGAAAAAAAAN-biisi, joka on pirjojen ja reinojen mielesta se kaikista kansainvalisin hekumatykki, kun siina lauletaan palmuista ja meresta. Ja tuulipukukansa kiittaa.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Kyl Ruotsi on kaikin tavoin parempi kuin Suomi. Ja Espanja on tietysti paras.

  Ja suomalaista designiahan ei ole olemassa, jos espanjalainen ei nimiä tunnista.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ainoa suomalainen design mihin mä olen täällä Espanjassa törmännyt on Fiskarsin puutarhatyökalut. Ja mun puolesta saavat ollakin ihan vaan näytteillä, ovat nimittäin sen verran härskisti hinnoiteltuja.
  Ja uskaltaisin lyödä melkeinpä siitä klassisesta hatullisesta paskaa vetoa , että täällä kukaan paikallisista ei osaa yhdistää tuotemerkkiä Suomeen. Ei ollut aikoinaan tietoa jo kuolleen ja kuopatun Nokiankaan isänmaasta.
  Ja siitä tullaan taas siihen johtopäätelmään jonka olen vuosien ja matkojeni aikana tehnyt , että ei Suomikaan ole missään top kympissä maailmalla tunnetuimpien maiden listassa.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  En tieda  onko Top 10’ssa mutta yllattavia asioita Suomesta tunnetaan Espanjassakin. Eilen viimeksi juttelin taxikuskin kanssa joka fanittaa Nightwish bandia. 🙂

   

  LINKKI

  nahkhiirmees
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 28
  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Siis onko tämä nyt joku vitsi, että suomalaista kulttuuria, designia tai koko maata ei ole, jos espanjalaiset eivät sitä tunne? Osa espanjalaisistahan ei osaa edes kunnolla lukea eikä heitä paljon kiinnosta mikään päivittäisen toimeentulon ja kotiseudun ulkopuolella.

  Kaikesta kateudesta ja ”pakko”ruotsin inhoamisesta huolimatta Pohjoismaat ovat Suomelle henkisesti läheisempi alue kuin Välimeren alue. Katsoin tänä aamuna klo 9 Expressenin mest lästa -listasta, että aloittajan mainitsemaa juttua oli pelkästään tänä aamuna lukenut 15347 ruotsalaista. Iltaan mennessä määrä saattaa kymmenkertaistua.
  Ja ruotsalaisiahan lomamatkoilla Suomeen tulee turisteina kuluttamaan rahojaan, katsomaan designia (jonka he tuntevat) ja ehkä ostamaan kevääksi joka Fiskarsin puutarhatyökaluja. Espanjalaisia ei paljon näy.

  Suurinta osaa tänne edes tilapäisesti muuttaneista suomalaisista on paikalle vetänyt ilmasto, ei niinkään espanjalainen kulttuuri tai yhteiskuntarakenne. Sen voisi todistaa vaikka yksinkertaisella katugallupilla minkä espanjalaisen rantakaupungin paseolla hyvänsä.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Kojon jutut ovat pääsääntöisesti syvältä, mutta tähän vuodatukseen laitan nimeni alle.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Just noinhan se on. Tuntuu etta italialaisia turisteja kay Suomessa enemman kuin espanjalaisia. Ainakin heita nakee useammin. Tuntuvat muutenkin olevan kiinnostuneempia suomalaisista tuotteista ja kulttuurista kuin muut latinot.

  Toisaalta, ei espanjalaisia taida paljon muutkaan eurooppalaiset maat paljoakaan kiinnostaa. Kuten ei  suurinta osaa suomalaisista espanjan kultuuri tai historia.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kaksi eri asiaa, olla kokonaan tuntematon tai olla marginaalisesti tunnettu. Vaikkapa jonkun erityisharrastuksen kautta.
  Voi olla niin tai voi olla ettei olekaan, mutta parhaiten tunnetut suomalaisuudet eivät varmaan ole Suomen pakkoruotsi, eikä Marimekon mariconpaidat. Vaan Räikkönen ja ehkä Bottas. Vaikka suomalaiset pesäpallonpelaajat ja murtomaahiihtäjät ovat kansallisia übersankareita , saattavat nämä kansalliset idolit olla täysin tuntemattomia heti tossa Tanskan rajan takana.
  Ja tällä hetkellä ajankohtainen satuhahmo, Joulupukki , voi olla yksi tunnetuimmista brändeistä. Siitä en ole sensijaan ollenkaan varma kuinka moni yhdistää ilmiön Suomeen. Napapiirille ja pohjoisnavalle sitä useampi.
  Ja ettei se osa , ehkä jopa puolet, suomen kansasta jotka eivät osaa suomea , vaan sitä karkeasti syrjittyä suomenruotsia, tunne itseään syrjityksiksi niin tässä joulun kunniaksi. God jul för teillekin.

  LINKKI

  El viudo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 84

  Kylmää siellä on. Sen ainakin sisämaan aidot spanjuurit tietävät Suomesta. Sitten on yksilöitä, jotka ovat jopa käyneet siellä. Niinkuin hammaslääkärini, urologini, sydänlääkärini. Ovat viettäneet yönsä jopa Lapissa iglussa ja ajaneet jäänmurtajalla Pohjanlahdella. Parturini luuli ensin britiksi, sitten epäili alemaniaa ja vihdoin miltei tärppäsi: olette norjalainen.

  Menin takavuosina kerran erääseen fiestaan suomalaisvieraiden kanssa. Juttusille tuli sitten tosivanha äijänkäppänä, joka alkoi puhua saksaksi, sitten espanjaksi Mannerheimista ja suomalaisten sotilaskunnosta ihailevaan sävyyn. Puhui se jotain myös Saksan armeijasta. Selvän teki, kaveri oli ollut Sinisessä divisioonassa!

  Talkkari sanoi kerran, että vanhemmat ihmiset tietävät Mannerheimin ja nuoremmat Raikkosen. Sitten tunnetaan valistuneissa piireissä Pisan tuloksia ja varsinkin vasemmistolaisissa piireissä ihaillaan demokratian läpinäkyvyyttä. Ja sanoihan tv:n haastattelussa Pablo Iglesiaskin, että nyt tällä hetkellä hänen yhteiskuntamallinsa on lähempänä Suomea kuin Venezuelaa. Pablo on muuten jonkin sortin sosialisti, että jos se jotain lohduttaa.

  Ja onhan niitä muitakin arvioita, mutta tämä tällä kertaa.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Espanjalaiset turistit matkailevat kielisyistä ihan muualla kuin Suomessa, pääsääntöisesti Etelä-Amerikassa. Tässä maassa on yli 40 miljoonaa kielitaidotonta.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 95)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.