Zapatero on parhaansa tehnyt

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Työttömyysavustus pááttyy Zapatero on parhaansa tehnyt

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
tapanisaari kirjoitti:

espanja hallituksen törttöilystä ei kasva mikään muu kuin rikollisuus–>pakko saada leipä
kriisin syylliset ovat pankit jotka antaneet ”valelainaa” vaikka rahaa ei ole
suomessakin kovat ajat koittaa mutta onneksi niitä veroja on kerätty ”liikaa” ja suomi selviää jotenkin.
Kyllä nyt aurinko ja lämmin sää jää 2. sijalle jos maan muut asiat ovat päin helevettiä !

Ei tässä nyt taida ihan törttöilystä olla kysymys eikä pelkästäán nyt istuvan hallituksen tekemisistä. Kyllä Espanjan talouskriisin juuret juontaa paljon kauemmaksi, oikeastaan ihan sinne massaturismin alkumetreille, jolloin polkaistiin aivan uskomaton rakennusboomi käyntiin ja kuviteltiin, että se jatkuu ikuisesti. Kaikki, mitä ympárillámme náemme – loistavat maantiet, toimivat kaupungit, puistot, talot – on rakennettu ulkomaisella rahalla. EU on pumpannut Espanjaan uskomattoman máárán rahaa ja me tavalliset ihmiset olemme myöskin kantaneet kortemme kekoon ja ongelman ydin on nyt siinä, että ulkomaista rahaa ei enáä tule maahan, koska kaikissa Euroopan maissa on ihan sama lama eiká rahaa enäá riitä Espanjaan kannettavaksi. Sen näkee koko ajan alenevista turismiluvuista, britit etunenässä.

Raha on Espanjassa investoitu rakentamiseen ja tietenkin siitá suuri osa on livahtanut joidenkin yksilöiden taskuun. On ollut vahva usko, että ulkomailta tulee varakkaita ihmisiá, jotka ostavat nuo kaikki rakennetut asunnot ja sitten taas voidaan rakentaa lisäá ja loppua ei tule koskaan. On kuviteltu, että rakentaminen ja turismi työllistávät kaikki halukkaat eikä missäán vaiheessa ole luotu kelvollista turvaverkkoa yhteiskunnan váháosaisimpien avuksi. Perinteisesti katolisessa Espanjassa on kirkko ollut se instanssi, joka on ruokkinut köyhát ja kansalaisen osuudeksi on piisannut ropo, joka on kirkolle annettu. Edelleen on veroilmoituksessa paikka ruksille, jolla voi vapaaehtoisesti lahjoittaa kirkolle.

Zapatero ilmeisesti náki tulevaisuuteen kun hänen hallituksensa aikana otettiin tuo nyt tammikuussa pááttyvä lisátyöttömyyskorvaus káyttöön. Normaali työttömyyskorvaushan on sidoksissa siihen aikaan, jonka työntekijä on maksanut kassalle ja aikaisemmin homma toimi, avustus ei ehtinyt loppua ennen kuin uusi työ löytyi. Zapatero sai aikaan myös lapsilisä-avustuksen – 2.500 euroa jokaisesta syntyvästä lapsesta alkaen vuodesta 2007. Nyt támäkin avustus pááttyy tammikuussa. Siitá on uutinen támán päivän Surissa.

Minusta tämä lentokenttien sairausepidemia ja hallituksen keinot siihen ovat ihan selkeá varoitus muille ryhmille: jos alatte rettelöidá niin hallituksella on keinot rauhoittaa tilanne. Nythän tátä alertaa kaavaillaan jatkettavaksi – guardia civil siis istunee jatkossakin lennonjohtotorneissa vahtimassa, että lennonjohtajat tekevát työnsä.