yritys

LINKKI

J
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.08.2007
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 196
sinttu kirjoitti:

tai sitten elellä 0 eurolla.
No joo, tämä sattui silmiini, kun olen surffanut pari päivää etsiskellen myytävää yritystä. Kahviloita ja baareja on pilvin pimein tarjolla vaan ei kiinnosta. Yrityksen pitäisi työllistää poikani, ei minua, sillä olen viimeisiä hetkiä sairaslomalla ja odottelen, mitäpä vastaa vakuutusyhtiö työkyvyttömyyseläkehakemukseen. Liikeideoitakin olen tutkaillut ja miettinyt, mutta tuntuu ettei oikein mikään ole sopiva tarkoitukseen.

Espanjassa saa ostaa samalla tavalla valmiita paperiyrityksiä kuten S.L ää niinkuin Suomessa osakeyhtiöitä, sen huomasin. Olen kysellyt, mutta jäänyt vastausta vaille siitä, mikä on edullisin ratkaisu autonomoko vai S.L vaiko suomal. yrityksen tytäryritys (tai mikä nyt oikea termi onkaan). Kukahan olisi viisas tässä asiassa? Kun kyselee asianhoitajilta (gestorioilta tms.) he eivät vastaa ennenkuin olet sopinut ajan ja sitten ojentavat laskun – tottakai. Eli et ole tullut hullua hurskaammaksi.

Kun miettii asianhoitajaa, kirjanpitäjää, kannattaa taatusti kysellä muilta yrittäjiltä ja sen jälkeen valituilta palveluntuottajilta, millä rahalla ne asiasi hoitavat. Mitä siellä muuten kirjanpito ja arvonlisäveroilmoitukset + tilinpäätökset pienelle yritykselle maksavat? Jos olisi hieman itselläni esp. kielitaitoa enemmän, teettäisin eka vuoden ulkopuolisella ja sen jälkeen tekisin itse (ei kai se kummempaa ole kuin Suomessakaan – meinaan kirjanpito ja sen minä osaan).

Otettakoon nyt huomioon, että olen pitkän linjan yrittäjä Suomessa ja täälläkin on yrittäminen kovaa. Sitä samaa se varmasti on Espanjassakin. Leipä ei helpolla irtoa. Nyt se ei irtoa pojallani ollenkaan, joten joudun lähettämään sairaspäivärahani hänelle, jotta pysyy jotenkin hengissä. Kielitaitoa hänellä on kolme vierasta ja suomi.
Moneen esp. firmaan hän on päässyt näyttämään sen työtaidon, johon on Suomessa koulutus, mutta vaikka hän on hyvä työssään, ei kelpaa kuitenkaan ammattiaan vastaavaan hommaan.

Mikäli hän aikoo elää edelleen Espanjassa, jossa hän muutoin viihtyy, niin meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittäjyys.
Ei kai kenelläkään sattuisi olemaan toimivaa pientä yritystä myynnissä??? (Malaga, Mijas, Coin, Fuengirola, Torremolinos-alue)

Osakeyhtiöön pitää Esp.laittaa 3000 euron pääoma, asianajaja ottaa n. 1000 euroa perustamisesta eli hoitaa papereita sinne ja tänne. Meillä ko. paperit voi lähettää yhteen paikkaan ja pian saa nipun paperia, jolla tilittää alvit ja sotut sekä ennakonpidätykset. Eli olet valmis aloittamaan, kunhan muistat vakuuttaa itsesi. Meillä aloittava yrittäjä saa 2 vuoden ajan alennusta työeläkemaksusta, ja minimi vakuutusmäärä muistaakseni on vähän päälle 8000 euroa ja maksu siitä sitten n. 22%:2 (2 vuotta) – miten lienee Espanjassa? Löytyykö tietoa netistä?

Niin että olisin valmis yrityksen laittamaan, vaan kun en keksi minkä perustaa tai ostaa.

Torimyyjäksikö? Mitä? Mitäpä siellä myisin? Appelsiinejako?

Ompelen tänään pelle pelottoman mietintämyssyn ja laitan sen yöksi päähän. Saattaa tulla ideoita tai sitten ei. Hmph!

etteiko ole mitaan merkitysta etta minka alan yritysta halutaan.. kylla ma teille jonkun alan yrityksen loydan