Yrityksen perustaminen – jatkoa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Mezza9
Mezza9 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.05.2007
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 11

Kiitoksia mahtavasta vastauksesta, kris. Juuri tällaista tietoa tänne kaivataan.

Martzu: kannattaa, jos et vielä näin tehnyt, katsoa tuo ensimmäinen linkki edellisessä viestissäni. Todella kattava tietopaketti.

Vastauksen myötä tietysti herää lisää kysymyksiä:
-voiko myös autonomolle rekisteröidä kaupparekisterissä toiminimen, kuten Suomessa, ja voiko tätä samaa rekisteröityä nimeä käyttää myöhemmin jos päätyy vaihtamaan yritysmuodon esim. SL:ksi?
-mihin yrittäjän sosiaaliturvamaksut Espanjassa perustuvat ja ”mitä niillä saa”? Aletaanko maksuja maksamaan heti, vai vasta tuloista ja onko aloittavalla yrittäjällä helpotuksia kuten Suomessa esim. YEL:stä?
-maksaako sivutoimisesti yrittävä sosiaalimaksut samoin kuin täysipäiväinen? Esim. mikäli käy säännöllisessä työssä palkollisena ja tekee alussa projekteja harvakseltaan ennen kuin toimintaa vakiintuu? Suomessa esim. YEL-maksun edellytys työtulo 6054,55 euroa vuodessa.
-edelliseen liittyen, olennaisena alun ylimenokaudesta selviämiseen ennen tulojen toivottavaa tasaantumista ja jokaista aloittavaa yrittäjää kovasti kiinnostavana, kysyisin edelleen starttirahoista. Varmastikin tukea on saatavilla, aivan kuten Suomessakin, mutta kuka sitä myöntää ja millaisin perustein? Paikalliset vai kansalliset viranomaiset, kenties EU?

-henkilökohtaisiin suunnitelmiini liittyen: tarvitsen yrityskumppanin vastaamaan niistä alueista, joihin oma aikani ja alussa kielitaitoni eivät välttämättä riitä (laveasti sanottuna tuottaja/kirjoittajan, joka siis pystyy hoitamaan valtaosan asiakasneuvotteluista ja sopimusasioista). Työn osuus jakautuisi melko tasapuolisesti, joskin investointitarve kalustoon yms. olisi selkeästi minun puolellani.

Mikä olisi paras ratkaisu yrityskumppanuudelle? Koska taloudelliset sijoitukset ovat minun (suurelta osin jo valmiiksi tekemiäni täällä Suomessa -siirrän kaluston Espanjassa yritykseni kirjoihin), kuinka tulisi rajata omistusoikeudet ja vastuu? Onko kaksi autonomoa hyvä ratkaisu? Toinen laskuttaa asiakasta ja maksaa ”alihankinnasta” toiselle sovitun mukaan, vai onko SL fiksumpi valinta? Vai pitäisikö ottaa henkilö palkolliseksi – tuleeko tällaisesta iso vastuu yritykselle vakuutusten yms. muodossa? Sen luin, että työntekijän sosiaalimenot ovat bruttopalkasta n. 36% josta työntekijä vastaa n. 6%.

Toivottavasti näistä kysymyksistä nousee hyviä vastauksia ja vielä parempia kysymyksiä. Jos vain keskusteluun riittää osallistujia ja tietoa saadaan kerättyä tarpeeksi, voin lupautua jossain vaiheessa siitä editoimaan selkeämmän yhteenvedon. Mikäli mahdollista, olisi hienoa jos omien kokemusten lisäksi faktatiedoille olisi esittää myös lähde, josta infoa löytyy mahdollisesti syvemmin:)