Yrittäjyydestä Espanjassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Hola Soleado,

Kovin on vaikea vastata kysymykseesi, mutta luehan tuolta orkin yrittäjánurkasta juttuja, Kari ja muutkin ovat antaneet siellä paljon hyviä ajatuksia yrittäjiksi aikoville. Yrittäminen Espanjassa ei ainakaan ole helpompaa kuin Suomessa, onhan täällä mm. täysin toisenlainen paperisota viranomaisten kanssa, vieras kieli jne. Voisi olla hyvä ajatus kokeilla siipiä yrittäjäná ensin tutummassa ympäristössä.

Siinä huomaat että yrittäjällä ei ole palkkapussia, vain oman työnsä ja yrittämisensä tuotto ja sen riski. Siksi yrittäjälle toimintamaan palkkataso tarkoittaa kustannusta, ei suinkaan rahaa omaan taskuun. Hyvältäkin kuulostavaa liikeideaa kannattaa hioa tarkkaan ennen kuin lähdet Euroopan toiselle laidalle sitä toteuttamaan.

En toki halua lannistaa, haluan vain sanoa, että ennen Espanjaan ja Ranskaankaan lähtemistä asiaa kannattaa tutkia ja laskeskella tarkkaan ja kehittää liikeideaa konkreettisesti. Olen nähnyt valitettavan monen motivoituneen ja kovan työntekijän lähteneen kotiin täältä, kun odotukset Espanjan auringosta ja leppoisasta menosta eivät olleet realistisia.

Olen kuitenkin omasta yrittämisestäni saanut paljon rikkaita kokemuksia, vaikka se varsinainen rikastuminen on kyllá jotenkin jäänyt väliin… 🙂 Toivotan joka tapauksessa tsemppiä ja onnea matkaan.

Saludos!
Kris