Yoigo hankittu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Vodafone Prepaid 3G Yoigo hankittu

LINKKI

okebo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.12.2006
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 62

Väliaikatilannetta (kuka luuli että tämä menisi ihan heittämällä ;))

Löytyihän se Phonhousesta kun osasi katsoa sitä Yoigon logoa ja sitten etsi semmoisen tytön jonka selässä se logo on.

Asiakkaallani ei ole 3G puhelinta itsellä, joten ostimme Nokian 6151:sen joka suomessa maksaa noin 170, hinta oli 79 sisältäen 20€ saldoa, eli käytännössä 59 € (lienee kytkypuhelin, jonka kytkyn hmmm… kikkailemalla varmaan pystyy halutessaan purkamaan(?))

Puhelimen mukana ei tullut MITÄÄN muuta kuin akkulaturi ja pieni puhelimen ohjekirja espanjaksi (netistähän voi ladata ilmaiseksi manuaalin). Puhelimen kieleksi voi vaihtaa englannin, mutta suomen kieltä siinä ei ole.

Mukaan ei tullut myöskään johtoa jolla se voidaan liittää tietokoneeseen, siis usb-johtoa. Johtoa etsimme sitten Carrfourin elektroniikkaosastolta, siellä oli yksi johto jonka paketissa ei mainittu tätä mallia. Liitin sopi joten johto hommattiin palautusoikeudella, hinta 41,90(!).

Tässä vaiheessa alkoi jo hieman pelottamaan että mitenkähän tästä selvitään. Ei ole PC-suite ohjelmaakaan mukana.

Onneksi asiakkaan koneessa olikin bluetooth mahdollisuus, eli pienen pienet ”tsäänsit” että voisi jopa lähetä pelittämään.

Laitteiden parittaminen onnistui. Ja vanhalla muistilla rakensin yhteydenoton nettiin käyttäen suomessa tuttua numeroa *99#
Peukut pystyssä odottelemaan kilahteluja… puhelin sanoi sitten että ”Subscribe packet data first” ja siihen se tyssäsi.

Otin sitten asiakkaan koneen ja puhelimen mukaan ja latasin omalla nettiyhteydellä toiveikkaana netistä PC-suiten koneelle. Tunnin latauksen ja asennuksen jälkeen pc-suite toimi – muuten paitsi ei osannut käyttää puhelinta modeemina bluetoothin kautta -p…le.

Ja varmaan jo arvaatte että se usb-kaapeli ei toiminut tässä mallissa.

Väliin mahtuu paljon erilaisia kokeiluja ja uudelleen asentamisia, eikä vieläkään toimi. Yoigon sivuilta en löydä mitään asetusohjeita, eikä kaupassa tullut sanaakaan ohjeita liittyen puhelinliittymään.

Seuraava juoksu on sitten etsimään oikeaa välijohtoa jos en löydä netistä ohjeita miten tuon bluetoothin toiminnan modeemina PC-suiten kanssa saa pelittämään (asiasta on paljon kirjoitettu ja ongelmia on ollut muillakin). PC-suitehan nykyisin osaa tosi fiksusti rakentaa tuon yhteyden kun kertoo mikä maa ja mikä operaattori on kyseessä.
Tai jos en löydä jostain Yoigon asetuksia tai ohjeita miten tuo pakettidata jotenkin pitää hyväksyä (puhelimessa sitä olen säätänyt automaatti/tarvittaessa vaihtoehtojen välillä).

Tokikin tässä tapauksessa olisi fiksuinta että saisi tuon bluetoothin toimimaan ettei turhia kaapeleita välillä tarvitsisi.

Huh… tuli taas pitkä juttu ihan vahingossa. Kerron kun (siis varmasti) asia etenee. Kirjoitan vaikka ihan erillisen ”matkakertomuksen” kaikkine mutkineen, nythän tämä hukkuu tänne ketjun syövereihin.

Lisäys:
…. tunnin päästä:
Kuten aina, se on niiiiin pienestä kiinni. Monien testailujen jälkeen laitoin puhelimen pakettidata asetuksista ”Access point” määritykseen käsin ”internet”. Ei se muuta tarvinnut. Nyt toimii bluetoothin kautta nettiyhteys. Tässä vaiheessa näyttäisi että Yoigo lähettää jokaisen yhteyden jälkeen tiedon paljonko on veloitettu. Ja ilmeisesti(?) tuo veloitus ei sitten päiväkohtaisesti nouse tuon 1,20 (1,39 Vat) hinnan yli.

Kerron lisää kun ja jos tulee ”ylläreitä”.

——————————–
Lisäys vielä kun kerran tähän pääsen muokkaamaan:
Nyt on kone ja puhelin toimitettu asiakkaalle. Testailin vähän nopeuksia speedtest.net sivuston mittarilla.
Täällä meillä (bungalow, avoin taivas) tuolla puhelimella oli nopeus luokkaa 200/50 kb/s.
Ja omalla N95:lla UMTS tilassa huippu oli pikaisesti testattuna 300/57 kb/s
Hieman tuntui nopeus muutaman mittauksen perusteella olevan kiinni ”auringonpilkuista”

Asiakkaalle vietynä keskustan kerrostaloon tulikin puhelimen dualtilassa ongelmaa (puhelin valitsee itse GPRS/Umts), nopeus oli luokkaa alle 10 kb/s. Pakottamalla puhelin UMTS tilaan ja viemällä se parvekkeen lasin viereen saatiin nopeudeksi noin 120/50 kb/s. Siis ihan riittävä normaaliin selaamiseen. Mutta kannattaa huomioida onko asunto ”sisäpihakuilun” alakerroksissa – tulee ongelmia.

Maksu tuntuu menevän juuri niin kuin ajattelinkin, eli nyt kun se 1,20 tulee täyteen niin sen jälkeen aina yhteyden katkettua tulee tekstari joka kertoo että tämä ei nyt sitten tänään enää maksanut mitään. Saldon ilmoitus hieman hämää näissä tekstareissa, se ilmoitetaan verottomana. Siis käytännössä asiakkaalle ostettiin sen alkuperäisen 20 euron lisäksi 50 euroa, tekstari ilmoitti heti ekalla kertaa että onkin jotain reilut 60 euroa saldoa (verottomuus mainitaan vietissä kun sitten rauhoittuu lukemaan).

Hankinnassa ei tosiaan tarvinnut mitään N.I.E numeroa, pelkkä passi riitti asian hoitamiseen.