Ylläripylläri

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697

Al-kalvo mikään henkimaailman juttu ole. Metallikalvo on käytännössä ainoa ratkaisu kun halutaan diffuusiotiivistä (näytä mulle tiivis kaasun painepakkaus ilman metallista diffuusiotiivistyskerrosta….)

Faradayn-häkki syntyy vain jos maadoitat plus käytät sopivaa selektiivilasia (lasi jossa on ohut metallikalvo pinnassa…). Onko se paha asia, riippuu sitten sähköallergikon luonteesta 😉

Itse PU-levy kyllä toimiikin höyrynsulkuna moitteettomasti, siinä Abso on oikeassa. Vaan kun oikeassa elämässä levyissä on niitä saumojakin….

Ps. Abson mainitsema höyrynsulkuteippi on sitten…ylläripylläri alu-teippiä. Ainakin se on parasta tarkoitukseen (pienin mahd. höyrynläpäisevyysarvo, liimana akryyliliima). Riittää varmaan että teippaa sillä saumat kuten Abso ehdotti. Teipin laittaisin sillee löysästi, että jos levy (sauma) hieman elää, ei teippi heti ratkea vaan joustaa mukana. Ajatus kipsilevyn laittamisesta oli hyvä. Se lisää massaa eli vaimentaa bassoja eli runkoääniä. Korkeisiin taajuuksiin auttaa tiiveys.