Ylimielisyyttä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vier
vier Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.07.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 119
Old kirjoitti:

Opetus: Jos kyselet sähköpostitse, älä sitten selitä, että jostakin päin kaupunkia, mutta kun et ole ennen edes käynyt, niin mistäköhän päin pitäisi, että osaisitteko neuvoa millä bussilla pääsee suomalaiselle koululle. Ja olisiko se sitten kahden vaiko kolmen makkarin, etkun tuo meidän Ville tahtoo kuorsata vai pitäisikö siellä olohuoneessa olla vuodesohva. Ja onko uima-allasta ja kuinka sen lastenaltaan laita on, onko siellä liukkaita rappusia. Ja onko pesukoneessa erikseen huuhteluaineen säiliötä. Että sellaista ihan tavallista asuntoa etsittäisiin eikä hinta saisi olla yli 400 sitten millään. Vastatkaa heti, minä täällä istun ja odotan.

Phah! Kuka noihin viitsii vastata kun potentiaalisia asiakkaita riittää muutoinkin ja illat ovat vapaat. Toivottavasti. Funtsikaa siis vähän.

Miksi oletat, että sama henkilö, joka haluaa tietää nuo asiat sähköpostitse, ei halua tietää niitä puhelimitse? Jos ei ole koskaan käynyt ko. paikassa, on luonnollista, että haluaa kysellä asunnon sijainnista esim. kauppoihin ja bussipysäkeihin nähden.

Henkilö A haluaa vuokrata asunnon Espanjasta. Ei oikein tiedä mistä, millaisen ja mihin aikaan, riippuu tarjonnasta. Henkilö A lähettää sähköpostia Suomesta Espanjaan välittäjälle ja kysyy, minkä tasoisia asuntoja olisi tarjolla, minkä hintaisia ja mihin aikaan niitä olisi vapaana. Välittäjä ei vastaa. Henkilö A lähettää sähköpostia x määrälle välittäjiä, viimeinen vastaa.

Henkilö B haluaa vuokrata asunnon Espanjasta. Ei oikein tiedä mistä, millaisen ja mihin aikaan, riippuu tarjonnasta. Henkilö B soittaa Suomesta Espanjaan välittäjälle ja kysyy, minkä tasoisia asuntoja olisi tarjolla, minkä hintaisia ja mihin aikaan niitä olisi vapaana. Välittäjällä ei ole mitään tarjolla. Henkilö B soittaa x määrälle välittäjiä, viimeiseltä löytyy sopiva.

Laskekaa puheluihin ja sähköpostin lähettämiseen kuluva aika ja raha, ja miettikää, miksi tosissaan olevat asiakkaat joskus mieluummin lähestyvät yritystä sähköpostilla. Sähköpostiin vastaaminen on yleensä välittäjällekin helpompaa, voi rauhassa katsoa tarjolla olevat asunnot ja valita niistä parhaat tai vaikka kopioida kaikkien tiedot asiakkaalle, joka sitten voi valita ja näin on molempien aikaa säästynyt.

Työaikanahan niihin sähköposteihin vastaillaan, samoin kuin puhelimeen. En usko, että kukaan odottaa sähköpostiin vastausta tunnin kuluessa, niin kuin sanoin, meidänkin puljussamme tiedotettiin, että viikon kuluessa vastataan.

Old Chapin viimeinen kommentti ei ainakaan uusia asiakkaita houkuttele, noin ylimielisellä, potentiaalisia asiakkaita vähättelevällä asenteella on hyvä, että on ne kaikki useaan kertaan mainitut tarvittavat – ja vähän enemmänkin – vanhat asiakkaat, joiden älykkyysosamäärä on sen verran korkeampi, että he tajuavat sentään soittaa puhelimella. Ettei tarvitse uusia yrittää houkutella, siihenhän menisi ihan liikaa aikaa.

Mutta loppukaneettina: jos olet tarpeeksi tyhmä lähettääksesi sähköpostia, niin yritä nyt herraisä tajuta, että ei sinulle ainakaan vastata, meillä on niin paljon sinua tärkeämpiä asiakkaita, jotka osaavat soittaa puhelimella.