yli rajojen

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
suomenk.palv.tsto kirjoitti:

…Taas mita tulee ihmisten pyytamiseen omaan kotiin vierailulle niin tavallinen Espanjalainen ei yleensa pyyda vierasta ennenkuin tuntee olevansa ”turvassa” taman vierailun aikana.

Ja jos ja kun pyydetään, niin ensimmäisellä kerralla on kohteliasta kieltäytyä kutsusta jonkun verukkeen varjolla ja luvata sitten kyllä taatusti tulla toisella kertaa. Jos sitten vielä kieltäytymisen jälkeenkin pyydetään vierasta tulemaan ja siirtämään ne ’muut menemiset’ tuonnemmas, niin sitten voi kyllä harkita vakavasti sitä vierailua jo ensi pyytämälläkin.

Tokihan jo Suomessakin on syytä muistaa vanha sanonta ”Talo elää tavallaan ja vieraat käy ajallaan”, mutta Espanjassa se todellakin korostuu. Joskin kyllä pieni myöhästyminen kuuluu asiaan, tottakai.

Koti on espanjalaiselle pyhä paikka ja jos sinne pyydetään tulemaan, niin silloin on ”tosi kyseessä”. Espanjalaisethan keskenäänkin tapailevat etupäässä ’ulkona’ eli baareissa ja ravintoloissa; ja aivan koko perheenkin voimin. Suomessa ravintolakulttuuri on valitettavasti niin humalakeskeistä, että lapsia ei voi mukanaan viedä klo 18:00 jälkeen.
— — — —

¿Payasos sin fronteras? 😀 Tasan näin!

Heti välimeren eteläpuolelta alkaa kulttuurialue, jossa loukkaannutaan verisesti aivan eri asioista kuin Euroopassa. Ja sama pätee myös pitkälti toisin päin.