YLEn nettisivuilta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä eiole
eiole Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.09.2006
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 153

YLE tarjoaa nyt nettisivullaan tällaista mahdolisuutta:

YLE on avannut Suomen laajimman ja monipuolisimman netti-tv ja -radiopalvelun. YLE Areenan internetsivuilla ovat lähes kaikki YLEn omatuotantoiset radio- ja tv-ohjelmat. Areenan kautta voi myös kuunnella YLEn kahdeksaa valtakunnallista radiokanavaa. Lisäksi sivustolla on runsaasti uutta tarjontaa.

Jatkuvasti täydentyvä ohjelmatarjonta

YLE Areenassa on noin 400 ohjelmaa tai ohjelmasarjaa. Ohjelmisto uusiutuu ja täydentyy jatkuvasti, sillä ohjelmat ovat katsottavissa ja kuunneltavissa määräajan. Pääasiassa tekijänoikeussopimukset määrittävät sen, kuinka pitkään ohjelmat ovat Areenassa saatavissa ja mitä ohjelmia palvelussa on esillä. Tekijänoikeusneuvottelut ovat käynnissä vielä esimerkiksi suosikkisarja Kotikadun saamisesta palveluun. Sama tilanne on monien ulkomaalaisten tv-sarjojen kanssa.

YLE Areenan aineisto on jaettu ohjelmatyyppien mukaan kymmeneen ryhmään: uutiset, urheilu, ajankohtaisohjelmat, asiaohjelmat, oppiminen ja tiede, kulttuuri, musiikki, viihde, draama ja lapset. Areenassa on lisäksi runsaasti suoria lähetyksiä – esimerkiksi urheilu- ja tapahtumatelevisiointeja. Valikoimassa on myös tv-sarjojen ensimmäisten jaksojen ennakkokatseluja, joista tuoreimpana tarjolla on uusi Henry Rollins Show YLE Teemalta.

Internet on monille suomalaisille tärkeä media ja uuden palvelun kautta YLE tavoittaa käyttäjäryhmiä, joiden television katselu tai radion kuuntelu on vähäistä.

– Suomalaisten mediankäyttö muuttuu ja YLEn tehtävä on vastata uusiin haasteisiin. Nyt tv-maksulle saa laajan vastineen myös verkkoympäristössä, sanoo ohjelmistoalueen johtaja Ville Vilén.

Palvelu tarjoaa lähetysajoista riippumattoman tavan katsoa ja kuunnella ohjelmia. Areena on aluksi avoin kaikille, mutta myöhemmin palvelun käyttäjäksi on rekisteröidyttävä. Rekisteröityminen edellyttää silloin maksettua tv-maksua.
————————–

Tässä vielä linkki itse palveluun:
http://areena.yle.fi/