YLE joutaisi lakkauttaa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Hyvä Selma,

Ota ne herneet heti pois nenästäsi! Kyllä Suomen oloja saa ja on voitava arvostella ja vertailu muiden maiden olojen kanssa on avartavaa. Molemmissa maissa on hyvät ja huonot puolensa. Edistystä syntyy vain, jos asioita kyseenalaistetaan.

Bjarne Kallis ratkoo väärää kysymystä! Suomi pärjäisi hyvin ilman pakollisia TV-lupia kaupallisten mainosrahoitteisten tai maksullisten kanavien avulla. YLE on mammutti, jonka pitäisi joko pärjätä omillaan tai kuolla – nyt kaikkien on pakko osallistua huikeisiin kuluihin, joita kukaan ei todellisuudessa kontrolloi. Miksei Bjarne ehdota YLEn lakkauttamista?

Tuo oli veikeätä, kun nostit erilaisten tukien puutteen. En tunne kovin hyvin Espanjan tukia, kun en ole käyttänyt, mutta sen verran tiedän, että työttömäksi joutuessaan espanjalainen ei passivoidu kotiinsa täyttämään lappua joka päivältä: työtön, työtön, työtön,… ja odottamaan koulutusta vastaavaa työtä vaan tekee sitä, mitä on tarjolla – toki usein harmaana. Olkoonkin harmaata, mutta tulee toimeen omin avuin ja tarvittaessa myös perhe auttaa kunnes taas aikanaan löytyy vakityö.

Entä Suomessa? Kunnallista päivähoitoa vaaditaan vaikka toinen vanhemmista olisi kotona, työttömyyspäivärahoja nostellaan pimeästi, jne. Sairaat, vanhukset ja taloudellisista apua tarvitsevat pitää toki aina hoitaa. Suomen lapset eivät katso velvollisuudekseen rahoittaa mitenkään vanhempiensa loppuelämää – on kuulemma kunnan velvollisuus. Samoin vanhemmat eivät saa auttaa lapsiaan rahallisesti (tietyn rajan yli) ilman, että verottaja rankaisee. Lapsia ei opeteta – on kuulemma koulun velvollisuus. Uusia kunnallisia ”ilmaispalveluja” ehdotetaan jatkuvasti, vaikka kunnallisen tasaveron vuoksi kaikki uudet ilmaispalvelut rasittavat suhteellisesti eniten pieni- ja keskituloisia. Rahaa veroina keräämällä ja lapsi- ym. muina lisinä palauttamalla pyöritetään byrokratian raskaita rattaita eli rahaa ihan oikeasti häviää kierrossa.

Ja aikanaan saatan palata Suomeen vanhainkodin täytteeksi siihen Selman viereiseen huoneeseen – toivottavasti vanhainkodin alakerrasta löytyy kunnon pub ja muuta mukavaa!. Verot on aikanaan maksettu Suomeen kiltisti, mutta kun on tullut jotenkin toimeen omillaan, kohtuullista vastinetta veroille ei ole toistaiseksi juurikaan tullut – ehkä sitten vihdoin vanhainkodissa Suomessa?