Yksityisiltä vuokrattaessa… vastaus

LINKKI

Castro
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.09.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 9

Yksityinen vuokranantaja voi pyytää vaikka kuinka monen kuukauden vuokratakuut tai vaikka koko vuokran etukäteen maksettavaksi ja jos se sopii molemmille osapuolille, niin siitä vaan – ei ole olemassa mitään estettä siihen mitä sopimuksen osapuolet keskenään haluavat sopia. Pääasia vain, että kaikki on paperilla allekirjoitusten kera. Lain mukaan vuokratakuuta voi(si) kuitenkin pyytää vain yhden kuukauden vuokraa vastaavan summan.

Vuokranantajasi vaikuttaa oikein fiksulta tarjotessaan teille inventaarioluetteloa kaikesta asunnossa olevasta. Käykäähän se kuitenkin yhdessä läpi, jotta olette kummatkin samaa mieltä listan paikkansapitävyydestä. Yleensä tällainen listaus on liitteen muodossa vuokrasopimuksen yhteydessä.

Etukäteen tehty sopimus on aivan ok – siinä ei pitäisi olla mitään outoa. Sopimuksenteon ajankohtahan ei mitenkään vaikuta sopimuksen pitävyyteen tai pitämättämättömyyteen. Jos siis olet yhtä mieltä sovituista asioista (ajankohta, takuu, vuokran suuruus, mahdolliset käyttökustannukset) niin asia vaikuttaisi olevan ok. Allekirjoita mieluiten omistajan läsnäollessa sen jälkeen kun olette käyneet inventaariolistan yhdessä läpi.