yhdistyksen toiminnasta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä rekku
rekku Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.10.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 5

Hei kaikille!

oli mukava lukea kokemuksia ja fiksuja kommenttejanne lentokummitoiminnasta tältä foorumilta! Espanjan koirat –yhdistyksen edustajana ajattelin lyhyesti vielä täydentää joitain viestiketjussa esillä olleita asioita.

Yhdistyksemme tavoitteena on tosiaan parantaa Espanjan kodittomien koirien tilannetta ja yksi tapa tässä on etsiä koirille uusia, hyviä ja pysyviä koteja myös Suomesta. Muita keinoja ovat olleet mm. eläinlääkäripalvelujen, koiranruoan ym. lahjoittaminen yhteistyö koiratarhoillemme Espanjassa. Yritämme tehdä tätä vapaaehtoistyötä mahdollisimman hyvin joka suhteessa, huomioiden koirien edun tietysti, mutta myös kaikki muut, jollain tavalla toimintaan liittyvät osapuolet.

Jokainen Espanjasta kauttamme adoptoitu koira tietysti saa kaikki Suomeen tuontiin vaadittavat rokotukset, mikrosirut ja passit Espanjassa, ennen matkaa uuteen kotiin. Lisäksi teetämme koirille vielä muutaman ylimääräisen eläinlääkärin suorittaman testin Espanjassa. Tämä ihan vaan varmuuden vuoksi, sillä haluamme mahdollisimman pitkälle varmistaa, että sopeutuminen uuteen kotiin sujuisi hyvin ja mahdollisimman vähän yllätyksiä tulisi eteen Suomessa.

Uudet suomalaiset kotiehdokkaat valitaan tarkkaan, ensin keräämme lomakkeella tietoja adoptoinnista kiinnostuneista kodeista ja sen jälkeen käymme vielä perusteelliset keskustelut puhelimessa ehdokkaiden kanssa. Haluamme selvittää asiat mahdollisimman perusteellisesti etukäteen, jotta aiemmin koditon koira varmasti saa pysyvän ja hyvän kodin loppuelämäkseen, emmekä vain siirrä ongelmaa eteenpäin.

Koirien lennättäminen Malagasta Suomeen vaatii tietysti noiden koirapaikkojen varaamista tähän käyttöön. Ymmärrämme hyvin, että osalla lennoista näitä paikkoja koirabokseille (kaksi per lento) ei tällöin aina riitä muille koiran kanssa matkustaville. Tämä ei tietenkään ole hyvä asia ja toivon mukaan lentoyhtiöt pystyvät järjestämään enemmän paikkoja jatkossa, kysynnän mukaan.

Jos tälle yhdistyksemme kautta tapahtuvalle koirien lennättämiselle haluaisi kirjoittaa lisäperusteluja (yleisen koirien auttamisen lisäksi) voisi todeta, että jokaisella lentävällä koiralla on lentopäivänä Suomalainen omistaja, joka tulee koiraa vastaan Helsinki-Vantaan kentälle. Emme siis lennätä siinä mielessä enää ”kodittomia koiria”. Lisäksi nämä koirat luultavasti lentävät Suomeen vain kerran, sen jälkeen ne elävät täällä pysyvästi uusissa kodeissaan. Luonnollisesti myös maksamme koirista normaalit lentoyhtiöiden perimät koirapaikkamaksut, eli tässäkin suhteessa koirat ovat samanarvoisia muiden matkustavien koirien kanssa. Mutta kuten todettiin, me yritämme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että kenellekään ei tästä toiminnasta koituisi ongelmia ja toivottavasti tämä lentokummitoimintakin saadaan kaikkien osapuolten avustuksella sujumaan nykyistäkin paremmin jatkossa!

En malta vielä olla kertomatta syytä, miksi lentokone on kaksi kertaa tämän kevään aikana lähtenyt Malagasta Helsinkiin myöhässä. Nimittäin kaksi kertaa viivästys on tosiaan liittynyt koiriin siinä mielessä, että lentokoneen ruumassa on ollut tekninen vika ja lentoyhtiö on joutunut viime hetkellä ottamaan koiralaatikot pois kyydistä. Ne on lennätetty sitten Suomeen myöhemmin korvaavilla lennoilla. Viiveet eivät siis ole liittyneet millään tavalla meihin matkustajiin tai matkustaviin koiriin 

Kerrottavaa tästä toiminnastamme riittäisi vaikka kuinka paljon, mutta toivottavasti tämä antoi jotain lisätietoa aiheesta!

Ystävällisin terveisin,

Miia Marjamäki, Espanjan koirat