xxx

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Eihän se kämpän osto täältä mitään avaruustiedettä ole.Siitä ei mulla ole aavistustakaan kuinka monella suomalaisella on kämppä täällä. Tuhansiahan niitä joka tapauksessa on. Ja monennäköisillä valmiuksilla näitä ostoksia on tietenkin tehty.
Tulee mieleen montakin täysin ummikkoa , siis vain parempaa tai huonompaa suomea puhuvaa, pariskuntaa tai sinkkua jotka ovat onnistuneet hyvällä menestyksellä ostamaan kämpän täältä.
Normaali ihminen joka tiedostaa kielitaidon ja paikallistuntemuksen puutteen kääntyy välittäjän puoleen ja saa palvelun omalla kielellään alusta loppuun. Samalla tulee kaikki asiaan liittyvät paperihommat, veroasiat, huonekaluostokset, vesi ja sähkösopimukset, kuljetukset ostoon liittyen ja mitä näitä nyt onkaan , hoidettua. Ja ei tule kusetetuksi kaupan suhteen vaan kaikki tapahtuu laillisesti.
Oma joukkonsa on sitten se jolla on rahaa ostaa kiinteistö , mutta pihistäminen astuu kuvaan siinä vaiheessa kun tulee yllämainitut asiat ajankohtaisiksi.
Niitä aletaan vääntää väkisin omin voimin ja sitkeästi suomeksi. Ja parhaat neuvot löytyvät suomibaarin neuvontaosastolta.
Mä en viitsi edes miettiä mitä kaikkea voi mennä pieleen. Tulee vaan mieleen tapauksia joissa omistusoikeus ei ole koskaan siirtynyt. Kiinteistöä ei ole missään kirjoissa eikä kansissa. Kaikki verot ja kunnallismaksut ovat maksamatta vuosien ajalta. Ja tätä rataa.
Sitten on tietysti ryhmä joka osaa hoitaa kaupan enemmän tai vähemmän omin voimin. Siellä on luultavasti takana kielitaitoa ja aikaisempaa kokemusta ja sopivasti apua vaikkapa pankilta , myyjältä ja ehkä joltain asioista tietävältä ystävältä.
Ja tietoahan on kyllä saatavilla, pelkästään lukemalla Orkin asiaa käsittelevät keskustelut saa kaiken tarvittavan tiedon asian suhteen.
Tämä vaan edellyttää sitä , että osaa ja haluaa käyttää internettiä/tietokonetta ja tietenkin vaivannäköä. Tieto pitäisi ihan itse vaivautua kaivamaan esiin ja vielä lukemaankin.
Tähän tekisi mieli lisätä osio, näin minä sen tein, mutta antaa olla, menee muuten liian opettavaiseksi ja besserwisser meiningiksi.
Ja vielä lopuksi koska Suomi on maailman paras maa, on siellä kiinteistö- ja asuntokauppa hyvin yksinkertainen operaatio. Siitä ehdottomasti selviää ihan itse jokainen vähänkin täyspäinen henkilö.
Mutta Espanjassa on aurinko kuumempi ja kiinteistökauppakin monimutkaisempi toimenpide kuin Suomessa. Se lienee viisainta hyväksyä ja toimia maassa maan tavalla.