x

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Tarkennetaan tällä lailla,mä halusin sanoa että Fugessa mä tiedän että homma toimisi ylläkerrotulla tavalla.Kontakteja löytyy helposti vaikkapa esp.orgista tai paikallisista suomilehdistä.
Valencia on suurkaupunki jossa ei ole samanlaista suomalaisasutusta.Jos siellä ei ole etukäteen omia yhteyksiä niin täytynee turvautua vaikkapa netistä löytyviin asunnontarjoajiin.Homma menee silloin väkisinkin hakuammuntana ja on mahdollista ettei luvatut asiat pidä paikkaansa.Ja espanjassa kun ollaan niin olisi hyvä pystyä asioimaan maan kielellä.Täällä ei välttämättä asiat onnistu englanniksi.
Valenciasta ei mulla itselläni ole muuta kuin turistikokemusta ,mutta Espanjan kokemuksen perusteella tiedän ettei asiat toimi samalla tavalla kuin Suomessa.
Tietämättä tarkemmin työpaikkailmoituksista ,on vaikea ottaa tarkemmin kantaa.Mutta ottaen huomioon maan työttömyyden ja erittäin ammattitaitoisten työttömien espanjalaisten ja espanjaa ja muita kieliä puhuvien siirtotyöläisten määrän,suhtautuisin varauksella siihen että oikeaan ja asialliseen työpaikkaan haetaan nimenomaan ulkomaalaista työntekijää.
Ainoana syynä voisi ajatella jotain kusetusta tai sitä että ”palkka” olisi jotain 2€ tunnilta.
Jos näin kuitenkin olisi ,niin ennen mitään omia vakavia ja sitovia järjestelyjä pitäisi olla kädessä virallinen kirjoitettu työsopimus ,missä selviää asiaan kuuluvat työ-ja sopimusehdot.
Ja tässä vaiheessa sitten tarvitaan jo paperisotaakin,mm.nie-numero.
Kylläkin täällä toimivat isot huvipuistot haluavat nimenomaan ulkomaalaisia nuoria töihin ja niissä on majoitus järjestetty talon puolesta ja palkkakin on kaiketi täkäläisittäin ihan hyvä.Muutenkin ne toimivat ammatilliselta pohjalta ja ilmeisesti ovat ihan luotettavia.