Windows?

LINKKI

blues
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 1928
devspain kirjoitti:

bhajee kirjoitti:

Windows, Linux ja MacOS eivät ole real-time käyttikisiä… no Linuxista on kai joitan RT-versioita parsittu kasaan.

Ei ihan RT, mutta onhan noita sen suuntaisia paljonkin:

Non Stop Linux (perustuu Non Stop Unix/Tuxedoon Himalaya (ja Tandem) alustalla) ja tietty sitten High Availability Linux.

Linuxeja löytyy aika monesta varsin kriittisestä paikasta.

Esimerkkinä mainittakoon vaikka Euroopan tehokkain (maailman 5.) supertietokone (cluster), Mare Nostrum Barcelonassa, joka pyörii Linux Suse Enterprise Serverillä. Tällä koneella tehdään pääosin Human Genome Projektin laskentaa, eli on kartoitettu ihmisen DNA ja nyt pääsääntöisesti lasketaan geenimutaatioiden vaikutuksia ja mallinnetaan lääketieteen sovelluksia, esimerkiksi syöpähoitoja.

Toinen mielenkiintoinen on vaikkapa CERN:n uuden hiukkaskiihdyttimen ohjaus ja laskenta. Homma toimii Fedoran pikkusiskolla; Scientific Linuxilla, joka on muunnos Linux Red Hat Enterprise Serveristä (Fedoran downstream).

Sitten on vaikkapa Whitbread Around the World purjehduksen tulokset, seuranta ja reaaliaikainen paikannus sekä ”hauska” reaalipeli, jossa voit osallistua virtuaaliveneellä kisaan aitojen olosuhteiden mukaisesti. Pyörii BEA Tuxedon ”alla”, muistaakseni Compaqin clusterissa (Linux-pohjaisena).

Tein aikanaan suomessa vielä ollessani melkolailla softaa suurteollisuudelle (teräs- saha- ja maatalous-) ja melko usein noissa oli Unix ja myöhemmin Linux ainoa vaohtoehto kun VAX:sta ja PDP:stä piti päästä eroon.

..ja jälleen kerran keskustelu menee ”hieman” ohi Orkin aihealueen ;-)[/quote]

Sata varma ettei Spanairin MD80’ssa ollut mitaan suoraa datalinkkia. Gulfstreamissa sellainen on joka lahettaa satelliitin kautta dataa koneen toiminnoista/vioista firmaan. Mutta meillepain ei tule muuta kuin kirjoitettuja viesteja tiedoksi. Eli ei siina virukset siirry.

Mika Windows versio meidan mittaripaneelia pyorittanee on mulle hebreaa mutta updates tehdaan Windows NT lapparilla ja kestaa noin 30-60 minuuttia kerrallaan CD-diskeilta.

Niin se on maailma muuttunut sitten DC9 ja BAC 1-11 aikojen….