Windows

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
bhajee kirjoitti:

Eipä taida niistä lentokoneista Windowsia löytyä… eikä juuri Linuxiakaan. Niissä käytetään ihan spesialisoituja ”hard real-time” käyttiksiä…
>
Mitä tuohon uutiseen, tulee, niin kyseessähän oli joku palvelin Spanairin pääkonttorissa Mallorcalla. Käyttöjärjestelmää siinä artikkelissa ei mainittu.

Kuten blues mainitsee ja mainitsi jo joskus aiemmin, niin ainakin jotain winukoita noissa koneissakin on. Tosin siellä on kyllä varmasti suurin osa softaa, jotka on mitä todennäköisimmin räätälöityjä unix-pohjaisia systeemejä elleivät sitten ole suoraan hardikseen tehtyä sulautettua. Tämän väitteen perustan siihen, että unix-pohjaiset systeemit kun ovat niin yleisiä erilaisissa teollisuuden ja tekniikan laitteissa ja prosesseissa -lähes kaikkialla. Eikös nuo lentosimulaattoritkin ole pääosin Silicon Grafixia, joten joku Solaris-väännös niissä pyörinee?

arnold malaga kirjoitti
>Ei kai ne lentokoneiden tietsikat nyt sentään mihinkään hiivatin internetiin ole yhteydessä.
>Yhtiön omaan intranetiin korkeintaan. Wai quis on?

Ei sen systeemin tarvitse olla Internetiin kytketty, että siihen voi tulla viruksia! Ja Intranet liitos kuulostaa jo kovin pahalta sillä silloinhan siinä ei pahimmillaan ole muuta kuin yksi vaivainen reititin välissä erottamassa sen Internetistä!

Jollain menetelmällä ja protokollalla se kytketään siihen toiseen koneeseen, jossa se tietokanta sijaitsee. Miten, en tiedä, mutta siirron aikana voi aina tapahtua jotain ja koneeseen voi tarttua vaikka virus. Tuo ei kuitenkaan ole (ei edes voi olla) muuta kuin korkeintaan turvaluokan C1 sovellus. A tai B -tasoa sen on mahdoton olla ko. tiedonsiirtovaatimuksen vuoksi.

Kuten kuitenkin jo mainittin, niin itse haittaohjelma oli (ehkä) siellä palvelimella, eikä siis koneen softassa, johon en usko sen vahingossa pääsevänkään. Terroritietä ehkä!