W8

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Rookeri
Rookeri Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2010
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 213
Abso kirjoitti:

En ole kokeillut rekisterin muuttamista. Tempun pitäisi onnistua muuttamalla rekisterin arvoa. Ohje on kuulema pätevä ilmaisversiolle ja ilmeisesti kaupallisen version pysyvälle ratkaisulle.

Wintoosasta ei ole olemassa ilmaisversiota, jos tarkoitat uuden tietokoneen mukana tulevaa versiota ei sekään ilmainen ole, kyllä se siellä koneen hinnassa on otettu huomioon. Ja toiseksi Windowsin rekistereitä ei kannata lähteä muokkaamaan ellei TODELLA tiedä mitä on tekemässä, on senverran paljon kokemuksia asiakkaiden koneista joissa homma on tehty.

Kaupallisessa Win 8 versiossa pitäisi seuraavalla päästä Classic-näyttöön: press [Win] + [D] after logging on. En ole ehtinyt kokeilla.

Pelkkä win-näppäimen painaminen vie aloitusnäyttöön, D ei tuo mitään lisää. Aloitusnäyttöön saa työpöytä laatan jonka valinnan jälkeen työpöytä on samanlainen kuin W7:ssä

SITTEN TÄRKEÄ/TÖRKEÄ MUUTOS: Win 8 ei sitten tue POP3-posteja. Thuderbird kuitenkin suostui yhteistyöhön Win 8 kanssa ja sehän tunnetusti tukee Post Office Protokollaa. POP3:n saa kiertokautta Win 8 systeemiin myös Live:n Outlookin kautta.

Microsoftin omat vanha Office-paketit eivät suostuneet yhteistoimintaan, joten latasin Open Officen ilmaisversiot. Toimivat hyvin. Tietysti puhelinten hyötykäyttö edellyttäisi Office 365:n ostamista. Hinta on kuitenkin 5 euroa per laite. Se taas on aika paljon, kun laitteita on useita.

Palveluntarjoajan postipalvelut toimii myös IMAP:lla jotka voi ohjata vaikka Thunderbirdiin. En tiedä miten hommat toimii Espanjassa.

Tähän asti kokeiluissa on tullut ilmi seuraavaa: Microsoft antaa pitkät sille, mitä asiakas haluaa (esim. juuri tuo POP3-ongelma). Juu, POP voi olla vanha ja huono protokolla, mutta kun businekseni perustuu aika suurelta osalta siihen, niin haluan sen pitää. Tekniikan iällä ei ole mitään merkitystä. Jos asiakas haluaa viestiä kirjekyyhkyjen tai savumerkkien välityksellä, kohotan kulmakarvoja mutta järjestän kyyhkyjen vastaanoton.

Microsoftilla asiakas on siis aina väärässä.

Kaikkein kummallisinta on se, että Microsoft vanhentaa teknisesti omat tuotteensa ja tarjoaa tilalle kuukausimaksupohjaisia palveluja. MUTTA mikään ei estä käyttämästä samaan tai lähes samaan tarkoitukseen ilmaisohjelmia. Kaiken huippu on se, että Microsoftin tekninen tuki on teknistä haittaa. Syön mielummin kilon mätiä muikkuja kuin soitan Microsoftille. }:)

Olen taistellut Wintoosan kanssa 95-versiosta lähtien joten jonkinlainen kokemus on kehittynyt. Tähän asti paras versio on W7, mutta totuttelu W8:aan vie oman aikansa, huono W8 ei missään nimessä ole. Tulee mieleen vaan näissä keskusteluissa se että kommentit ovat samansuuntaisia kun Ubuntussa muutettiin työpöytä Unityksi, se oli kamala ja aivan ala-arvoinen jne. mutta niinpähän siihenkin vaan totuttiin ja tällä hetkellä haukkumiset ovat aikalailla vähentyneet.