Vuoristovaellusta odotellessa

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Harrastukset Patikointia vuorille? Vuoristovaellusta odotellessa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kv3052
kv3052 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.09.2008
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 63

Täällä Fuengirolassa on varmasti yksi maailman parhaista beachbulevardeista. ”Paseo Maritimo”. Rannalle rakennettu kävelykatu, 5 km tasaista baanaa,joka on kokonaan laatoitettu ja maisemoitu, leveyttä on 5-20 m. Minä ja muutamat tuhannet muut pitävät kuntoa yllä siellä kävelyä tai juoksua harrastaen, jonkunverran polkupyöräilijöitäkin on.
Porukkaa on tietenkin kävelyllä paljon muitakin, mutta aina on sekaan hyvin mahtunut. Normaalisti aamuisin aikaisin siellä on vain lähes kuntoilijoita, päivän mittaan sitten eri aikoina erilaisia määriä turisteja, joita kohteliaasti sitten väistellään.
Suosittelen Paseo Maritimoa kävelymielessä ja muutenkin sillä silmällä nähtävyytenä. Oleellinen asia on missä asut ja millä liikut. En suosittele täällä tavallisia katujen jalkakäytäviä, ne ovat välillä tosi ahtaita, pilareita, pylväitä ja ihmisiä täynnä, ei siellä minkäänlaiseen kävelyrytmiin pääse, kun on vielä liikennevalojakin reitti täynnnä. Maanteiden varsille ei ole oikeastaan mitään asiaa, on vähän henkeään kaupalla. Eikä jalkakäytäviä ole yleensä ollekaan. Esim. mitään rakennettua pyörätieverkkoa ei ole olemassa. Varsinainen maaseutu on sitten jo aika kaukana. Oma auto helpottaa reiteille pääsyä menet sitten vuorille tai rantakadulle.