vuoriltapa hyvinkin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Kraanasta vettä Fugessa? vuoriltapa hyvinkin

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Mä olin pitkään siinä uskossa , että täällä juodaan vuorilta tulevaa vettä. Ja niin saattoi ollakin 20 v. sitten. Silloin ei ollut tätä määrää ihmisiä, ei moottoriteitä, ei golfkenttiä eikä muutakaan infraa mitä nykyään näiltäkin syrjäkyliltä löytyy.
Kaikki vesihän tulee alunperin taivaalta sateena, täkäläisessä järjestelmässä se kerätään vuorilta pantanoihin joista sitä säännöstellään puhdistamoihin. Jos en ole ihan väärässä täällä on melkoiset putkistojärjestelmät ja lisäksi vettä otetaan suoraan useista joista , joihin se tulee sivu-uomista sekä pantanoista juoksuttamalla. Lisäksi on käytössä jo mainittu Marbellan suolanpoistolaitos jota käytetään tarpeen vaatiessa.Ja nyt tätä kirjoitellessa tuli mieleen , että tossa takavuosina kun Malagan vedensaanti oli vähän heikossa hapessa , siellä oli redillä tankkereita joilla tuotiin vettä kaupunkiin.
Ja takavuosina oli siellä täällä mm. Mijas Pueblon nurkilla , luonnonlähteitä tai miksi niitä sanoisi, joissa oli putki vuoren kupeessa kalliossa josta jengi haki vettä omiin päniköihinsä.
Se oli cien por cien vuoristovettä.
Nämä paikat sittemmin suljettiin jostain käsittämättömistä terveydellisistä syistä.
Ja täällä kantsuu juoda hanavettä siitäkin syystä , että siinä säästyy kalkkitablettien ostamiselta.