Voit hankkia puntoja vaikkapa auttamalla

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456
Eikka kirjoitti:

…Mitenkäs ne puntot sitten saa? Työllä ja kaupalla? Miten asia eroaa euroista?…

Voit hankkia puntoja vaikkapa auttamalla jotain toista yhteisön jäsentä tai itse yhteisöä. Puntot muodostuvat auttamisesta. Toki tavaraakin voidaan kierrättää Puntoja vastaan.

Työpaikkoja, joissa palkkka maksetaan Euroilla, ei nyt vaan yksinkertaisesti ole liiemmälti tarjolla. Todennäköisyys itsensä työllistämiseen ”puntopalkalla” on huomattavasti parempi kuin ”europalkalla”. Erona toki on se, että Euroja voi käyttää missä vain, mutta puntot käyvät vain suljetun piirin sisäisenä maksuvälineenä. Myös valtio on määrännyt, että verot on maksettava Euroilla. Siihen tuskin on ainakaan lähiaikoina tulossa muutoksia. Punto ei käy kaikkialla, sorry.

Joka tapauksessa, nämä maksuvälineen täydentävät toisiaan oikein hyvin.

Eikka kirjoitti:

…Jos näin, niin kuinka suuri inflaatio puntolla on, kun niitä saa revittyä aivan tyhjästä? Ja mistä ne rehelliset työtä tekevät ja teettävät repivät euronsa verojen maksuun?..

Suosittelen myös Eikalle paneutumista ajatuksella ”perinteisen rahan” syntyhistoriaan ja todelliseen olemukseen. Aiheeseen perehtyminen antaa mielenkiintoisia vastauksia rahan maailmaan ja siihen, mikä raha luodaan oikeasti tyhjästä. Vaikkapa Tasapeli.org:n sivuilla oleva 5 -osainen videosarja ”Raha on velkaa” on hyvä paikka aloittaa.

Eikka kirjoitti:

…Vai oliko sittenkin idea, että jätetään verot maksamatta?

En tiedä ketä tai mitä Eikka tarkoittaa, ainakaan tässä hankkeessa ei ole kyse tuollaisesta.