Voimaa ja energiaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Aurinkoenergiaa. Voimaa ja energiaa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
jhatinen kirjoitti:

Entäpä jos EU:n ajama energiansäästölamppupakko-hömpötys mene läpi? Suomessa aika turhaa, koska, joka tapauksessa on kylmää, jolloin lampun tuottama lämpö joudutaan tekemään jollain toisella konstilla.

Tuossa olet oikeassa! Tilastolliset näkökulmat mittaavat aina yhtä asiaa ja kukaan ei ajattele sitä, että se valona poltetun energian loppuhukka on lämpöä. Pääsääntöisesti siis suomessa tarvittavaa kotien lämpöenergiaa, joka kulutettaisiin muulla tavoin jos se ei tulisi valaisimen lämmöstä. Mukaanlukien laitteiden valmiustilat!!

Monastihan on kiistelty esimerkisi siitä, että kannattaako laskea teeveteen/perunoiden keitinverteen tmv. hanasta lämmintä vettä, jotta sen kiehuminen on nopeampaa ja sähköä säästyy. Ei kannata. Sama energia on mennyt ko. veden lämmittämiseen toisaalla.

Muistetaan nyt ne Einsteinin opit: Energia ei katoa mihinkään, se vain muuttaa muotoaan.

Ei ihminenkään laihdu niillä opiella, että aamulla pitää syödä enemmän ja illalla ei saa syödä. Hölynpölyä! Kun syö saman määrän vuorokaudessa kuin kuluttaa, niin paino ei kasva. Se on tottumiskysymys ja lihavoituminen johtuu siitä, että illalla on ”aivojen mielestä” enemmän nälkä, jolloin tulee huomaamattaan syötyä enemmän, jolloin energia varastoituu ”läskiin”.

”Valmiustilavaloja” huomattavasti suuremman säästön saat jos laitat aina pakasteet sulamaan jääkaappiin etkä sulata niitä mikrossa. Näin sulamisen kylmyys auttaa pitämään jääkaapin pidempään viileänä ja käymättömänä ja mikroaaltouunia ei tarvita (lämmittämään asuntoa syömäsi ruoan jälkeisen kohonneen ruumiinlämmön lopputuotteena).

Ihan sama koskee autojen päästöjä. Aina sitä hehkutetaan ja valtion taholtakin annetaan jopa etuja pienemmän moottorin omaavalle autolle. Totuus tässäkin on se, että ajat pienimoottorisella (1.3 tai pienempi bensakone) autolla ehkä noin 150 000km, jonka jälkeen se alkaa olla lopussa ja tarvitset uuden auton. Isommalla koneella varustetulla autolla (vaikka nyt 2.0 tai suurempi bensakone) ajat todennäköisemmin ainakin 300 000km. Monilla yli kaksilitraisilla ja dieseleillä puoli miljoonaa tai huomattavasti enemmän. Vaikka isompi auto kuluttaa ehkä ajaessa (vain) hieman enemän, niin sen valmistamiseen menevässä (ja liikenteestä poistamisen jatkokäsittelyssä jne) energiassa on säästetty huimasti sen pitkäikäisyden vuoksi.

Kaikki on suhteellista.