voihan kanannahkapihvi

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
tuisku kirjoitti:

olen iloinen etta sinulla leipomiset onnistuu noin loistavasti.Myonnan etta olen tooooooooodella huono pullan vaantaja,ja siis ainoat jauhot joilla onnistuin oli nuo edella mainitsemani. Taytyyhan meita ”tumpeloitakin” olla,jotta ”superleipurit” paasevat loistamaan. 🙂

Jäi kertomatta, että en ole pullantuoksuinen pikkumummo, jonka ainoa pätemisen alue on keittiö. Ei, minä olen patalaiska ja päden ihan muilla areenoilla ja siksi en viitsi risteillá pitkin kaupunkia etsimässä pulla-aineksia eri kaupoista. Jos tarvikkeet ei löydy lähimmästä supermarketista niin nisu saa jáádä leipomatta.

Minua vain ottaa pááhän nämä aina elávät suomalaislegendat joiden mukaan Espanjasta ei saa hiivaa, vesihanoja, munalukkoja, tuulilasinpyyhkimiä. Ja että kaurahiutaleet, vehnájauhot, kahvi, riisi, juusto, makkarat ja joulukinkut on ostettava suomikaupasta kun ne on niin paljon parempia kuin espanjalaiset tuotteet.

Espanjassa on ollut gastronomiaa jo silloin kun suomalaiset asuivat savupirteissä ja soivát naurishaudikkaita. Mistäpä luulette esimerkiksi vehnájauhojen ja pullanleipomisen suomen perukoille tulleen, vai onko se ihan keksitty suomessa. Ja riisi ja kahvikin kait kasvaa siellä, vai onko niin, että espanjalainen riisi vain káy siellä jalostumassa ja ostetaan sitten parempana täáltä espanjasta suomi-putiikista.

Nämä legendat ja ennakkoluulot siirtyvát aina uusille tulokkaille: Espanjasta ei saa mitäán ja jos jotain saa niin se on huonoa. Me ollaan, ihan tasan kuten Santiago totesi, totuttu syömään kanannahkapihvejä eiká paremmasta tiedetá eikä osata arvostaa.