Voi tuunata – nopeampi kuin Win 7

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Win8 tai Android Voi tuunata – nopeampi kuin Win 7

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Abso
Abso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Win 8 on uuden Metro-käyttöliittymän vuoksi oudon tuntuinen. Se ei sovi meidän näyttöihimme, koska emme käytä pöytäkoneissa kosketusnäyttöjä.

Tökittävistä näytöstä ei viitsi maksaa yli 600 euroa vain sen vuoksi, että ruutua voi sormeilla. Jos sormella voi käyttää vaikkapa Autocadia, niin tilanne muuttuu oleellisesti. Pelkkä ohjelmistojen ja kuvien venytys ja tökkiminen ei riitä perusteeksi pistää lisää rahaa näyttöihin.

Hetkena aikaa ihmettelen Metroa. Jos siihen ei kuukaudessa totu, tuunaan Win 8:sta Classicin. Sen pitäisi onnistua yhdellä reg muutoksella (HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer).

Win 8 on paljon nopeampi kuin Win 7. Tosin syynä voi olla se, että rekisterit ovat käytön alkuvaiheessa ”puhtaat”. Win 8 näyttää pyörittävän ohjelmia nopeammin kuin mikään kokeilemani Linux.

Toistaiseksi paras Win-kokemus on tullut Nokian puhelimista. Ne on mietitty muuten hyvin pitkälle, mutta lukitsemattoman Lumian käyttöönotto USA:ssa oli kyllä saatanallisen vaikeaa. Euroopassa operaattorit ovat enempi käyttäjäystävällisiä ja vähemmän ahneita.

Puhelinten ja PC:den yhdistäminen on työn alla. Jos ne saa toimimaan yhteen, voi Win 8 olla ihan järkevä.

Niille, jotka haluavat nopean mutta perinteisen käyttiksen, ehdotan Win 8 tuunaamistaa Classiciksi. Microsoft ei siitä tietysti pidä, joten tuunaukselle on vaikea saada tukea. Sen vuoksi kannattaa tehdä varmuuskopiot ennen Win 8 latausta ja myös ennen tuunausta. Win 8 Classicinna saattaa olla se paras Windows.

Kertokaa, miten tuunaus onnistuu.