voi se olla näinkin

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Tässa lyhyt historian tunti ja mahdollinen syy siihen että Aurinkorannikko ja nimenomaan Fuge on valikoitunut suomalaisten ykköspaikaksi Espanjassa.
Vielä -70 luvulla oli valuutan vienti ja siten vaikka asunnon osto ulkomailta tiukasti säännösteltyä.
Käytännössä yksityishenkilölle mahdotonta , ainakin loma-asunnon osto.
Kuitenkin aina valppaat bisnismiehet huomasivat markkinaraon ja rupesivat välittämään ja myöhemmin itse urakoimaan asuntoja Espanjassa .Paikaksi valikoitui Fuge ja siellä Los Pacos. Kohderyhmänä olivat hyvät veljet ja kaverit ,tahtoo sanoa ,yrittäjät etupäässsä , joilla oli ylimääräistä rahaa sijoitettavaksi espanjaan. Toinen suuri ryhmä olivat varakkaat sotaveteraanit ja sotainvaliidit , joista moni muutti tänne eläkkeelle nimenomaan ilmaston takia , joka oli hyvin suotuisa terveydellisesti.
Rahat piti salakuljettaa tänne ja toiminta oli laitonta.Mutta joka tapauksessa ,näin se alkoi.Ja kun sillanpää oli täällä ,ilmiö lähti leviämään omalla painollaan .Vielä -80 luvun loppupuolella , kun sääntöjä vapautettiin piti rahat asunnon ostoon siirtää suomen pankin kautta ja luvalla.Eli nykyinen vapaa meno on aika uusi ilmiö.
Ja koska tämän historian kertauksen piti olla lyhyt , tämä on nyt tässä .
Suosittelen kuitenkin , taas kerran, lukemaan Erkki J. Vepsäläisen niistä ajoista kertovat kirjat , jos tämä sivu historiasta kiinnostaa.