Voi olla lähetetty työntekijä/yrittäjä

LINKKI

Abso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542
Raimo kirjoitti:

vai välittyvätkö? ja miten vaikuttaa mihinkin?

Ainakaan meillä ei ole ollut ongelmia muun kuin KELAn kanssa. Sieltä tulee äkäisesti postia ja erottavat rutiininomaisesti, mikäli maastamuutosta on heille unohtanut määräajassa kertoa. KELA ei meille merkitse juuri mitään, kun käytämme muutenkin paljon kattavampia vakuutuksia.

Tuen suhteen sopii olla tarkkana. Jos kyse on starttirahasta, niin se on luonnollista henkilöä varten, ei yritystä. Jos sen pohjana olevaan liiketoimintasuunnitelmaan ei oleskelu ulkomailla sovi, voivat päätyä takaisinperintään. TEKESin tuet ovat taas aivan toisenlainen ooppera. Jos firman toimialana on vienti, tuonti ja vispaus, eivät viranomaiset pääse ulkomailla oleskeluun kiinni.

Vero.fi on sitten asia erikseen. Sen kanssa sopii myös olla tarkkana ja kysyä mieluummin etu- kuin takakäteen. Ovat siellä paljon mainettaan reilumpia ja ainakaan meillä ei ole ollut kahnauksia heidän kanssaa lukuun ottamatta sitä, että ovat tehneet laskuvirheitä, joita me sitten korjailemme taskulaskin hehkuen. Asiallsiiin kommentteihin ja pyyntöihin saa erittäin asiallisia ja YSTÄVÄLLISIÄ vastauksia.

Joten: ulkomailla voi olla yrittäjä, mutta se vaatii hieman paperien virittelyä. Jos taas olet starttirahayrittäjä, niin eikun kotiin.