Voi mitä uutisointia!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat canarialla tärisee Voi mitä uutisointia!

LINKKI

Barraquito
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2011
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 54

Noitten suomalaisten roskalehtien toimittajat raportoivat saarella olleen kymmeniä järistyksiä !! Kun niitä todellisuudessa on 19.7 lähtien ollut 8060 !!
Tämän vuorokauden puolella jo 89, yöllä oli 9 kpl 2.0 -2.8 Rich. Ja jytke jatkuu.. Saari on muuten kasvanut leveyssuunnassa 3,5 cm, kuinkahan tuokin on mitattu?

Eilisessä pressitilaisuudessa tiedemiehet vakuuttivat pystyvänsä evakuoimaan saaren 4:ssä tunnissa n. 11.000 asukasta. Hmm..
Ihmisten jutusteluista päätellen ainoat jotka kenties haluaisivat edes jonkinlaista purkautumista, ovat saarella olevat tiedemiehet !
Valvontalaitteet asennettiin saarille vasta 80-luvulla – Teneguiahan purkautui 1971 – joten he eivät ole saaneet tilaisuutta käyttää uusia
laitteitaan tosi tilanteessa. Eikä heillä myöskään ole vertailukohteita Canarialta.

Eikä tästä näidenkään uutisoinnista ota tolkkua, tänään kertoivat, että todennäköisesti on vain pieni purkaus, Teneguian luokkaa – jossa muuten kuoli
yksi ihminen – savupilvi nousisi vain n. 3 kilometriin ym.. Mutta se on myös hyvin tuhoisa ja huomattavasti voimakkaampi jos joutuu meriveden kanssa
tekemisiin, eli ymmärsin niin että jos purkaus tapahtuu meren alla.

Tai sitten tämä jytistely voi jatkua vuosia ennenkuin tapahtuu tai ei tapahdukaan mitään. Esimerkkinä käyttivät Eyjafjällajökullin purkausta, joka yskiskeli kokonaista 8 vuotta ennen kun poksahti. Sen käyttäytyminen oli kuulemma aivan samalaista kun El Hierrola nyt.

Ei näistä ota selvää, on niin sekavaa ja ympäripyöreetä kun olla ja voi!! Kuuluu tähän latinalaisuuteen – ois kiva nähdä miten sakut tämän ongelman hoitaisivat.

Eilen illalla piffailin viinejä oikelle ja vasemmalle udellessani kyläläisiltä heidän asennettaan tulivuoriin.
Siihen kuulkaa meni aikaa kolme tuntia ja oli tappelukin tulla!!! Ensinnäkin täällä on nyt meneillään kolmatta viikkoa kylän vuotuiset juhlat, joten tulivuoret ei nyt porukkaa kiinnosta. Kuitenkin enemmistö oli sitä mieltä, että mihin sitä nyt kotoaan lähtisi. Jos purkautuu niin sitten purkautuu.
Kaikki olivat ehdottomasti sitä mieltä, että evakuointi ei tulisi onnistumaan. Joten jatketaan vaan juhlimista ja katsotaan sitten myöhemmin…
Tuo tilanne kiihtyi siinä vaiheessa kun huomautin, että minä kyllä otan koirani mukaan pakoreissulle, johon taistelukukkojen kasvattajat totesivat, että hekin joutuvat jättämään kukkonsa saarelle ja tommonen koiranrääpäle ole edes minkään arvoinen !! On muuten Suomesta tuotu puhdas perhoskoira.

Eilen oli muuten Puerto de Tazacorten uimarannalla laukkakisat, uljasta oli meno! Illalla valittiin Reina de la Tercera edad, sitten tanssit kirkkoaukiolla.
Tänään on lepopäivä, huomenna juhlat jatkuvat kärrykulkueilla, ilmaisella viinillä, leivällä ja paistetuilla sardiineilla.
Nyt pitää kerätä voimia jotta jaksaa sitten urheilla – sillä kuntoilusta tämä todellakin menee..