Voi Eikka hyvä, henkilökohtaisesti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456
Eikka kirjoitti:

…Mitäs se tämä on? Kummasti tuossa pistetään asia työntekijän ja teettäjän väliseksi asiaksi, ei ole kenenkään muun murheena. Kyllä tuo haisee ja todella pahasti. Varsinkin kun muistaa, että sinä latelet täällä ulkokullattuja myyntipuheita ja pidät ne todelliset ajatukset omana tietonasi. Missä on ne todelliset ajatukset ja tavoitteet, jos kullatut myyntipuheet ovat jo tuota luokkaa?

Voi Eikka hyvä, henkilökohtaisesti en todellakaan kannata ajatusmallia, että ”kolmansilta osapuolilta” velvoitettaisiin kahdenvälisten asioiden yksityiskohtien tarkkailua ja raportointia ”isoveljelle”. Tiedän toki, että kautta historian tällaista on tapahtunut, itäisessä maailmassa ja jopa euroopasakin, ehkä nykysuomessakin, mutta mielestäni se ei kuitenkaan ole soveliasta tai kannatettavaa. Päinvastoin, sellainen ”valvontamalli” olisi omiaan lyömään korville ihmisen kykyä omatoimiseen ajatteluun.

Minulle riittää se, että palvelua avattaessa sivuilla tulee olemaan riittävästi tietoa asiaan vaikuttavista seikoista ja linkkejä tiedon alkulähteille. Sivustolla on lisäksi oma fooruminsa, jossa jäsenet voivat keskustella ja jakaa mielipiteitä esim. kulloinkin vallitsevista käytännöistä – kussakin Espanjan maakunnassa / provississa kun on kaiken lisäksi aivan omat sääntönsä, kuten Eikkakin varmaan hyvin tietää?

Mielestäni ihmiset osaavat ajatella ja kantaa vastuuta ja heidän tuleekin tehdä niin – ja heidän tulee pystyä tekemään se itsenäisesti, ilman isoveljen tai kolmansien osapuolien holhousta. Tosin, kun tarkkaileen tämän hetken tapahtumia Euroopassa, niin muuallekin kuin Suomeen levinnyt poliittinen tapa näyttää olevan jyrätä mennen tullen demokratian ja jopa perustuslakien yli. Ehkä tämä on esisoittoa siihen paljon puhuttuun ”uuteen maailmanjärjestykseen”.

Kaikella kunnioituksella Eikan ajatusmaailmalle, mutta minusta tämä ”holhousvelvoitteesi” edellyttäminen vaikuttaa yksilön kyvyn ajatella ja kantaa vastuunsa häpäisylle – poliittisen valtaeliitin tarkoitusperien hyväksi.

Sorry viittaukseni politiikkaan, mutta jotain normaalin ajattelun yläpuolelle nousevaa tässä on selvästikin aistittavissa.