Vodafone prepaid netin käyttökokemuksia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Vodafonen Sim-kortin asetukset Dna:n mokkulaan Vodafone prepaid netin käyttökokemuksia

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Taspani M
Taspani M Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.12.2007
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 129

Kohta pari viikkoa olen yrittänyt tulla toimeen Vodafonen 3G prepaid netin kanssa. Vähän hampaat irvessä. Vodafonen käsitys 3Gsta on aika erikoinen. Välillä se on WCDMA-tasoa,välillä HSDPA, palkkinäyttö lupaa 7,2 Mbitin nopeutta, mutta http://www.bredbandskollen.se/ laajakaistan todellista trafiikkia mittaava testi antaa nopeudeksi 0,34 Mbit menevää ja 0,73 Mbit tulevaa juuri nyt, joku päivä sitten pääsin jopa 1,34 Mbit tulevaan.

Varsinainen ongelma on kuitenkin se ettei Vodafonen simkortti ota millään löytääkseen loggauslätkää, johon kirjoitaa PIN koodi ennen verkkoon menoa, joka ei ilman PIN koodia onnistu. Monta uusintakäynnistystä ja akun irrottaminen lopulta auttoi viimeksi. Paitsi jos tekee kuten olen havainnut helpoimmaksi, vaan ei parhaimmaksi, että jättää läppärinsä lepotorkkuun siksi aikaa kun sitä ei käytä. Mutta liikkuvaksi laajakaistaksi tätä ei voi kutsua, kun yhteys katkeaa, kun akku tyhjenee.

Täytyy vain toivoa, että koneen mukana tulleet palomuurit, DNA:n kotimokkulan oma suojaus ja Avastin jatkuvasti päivittyvä virustorjunta pitää pöpöt loitolla. PTS testi antaakin lohtua:Din dator har nu blivit testad och inga svagheter kunde hittas i din datorsäkerhet

Käytännössä vajavainen bittivirta vaikuttaa (verrattuna ruotsalaisen Tren 3G:hen verrattuna kotiRuotsissa) että radioääni (YLE ja SR) välillä pätkii, joskus pahastikin, Skypepuhelut menee läpi, mutta sotkua siinäkin on, webskype ei oikein onnaa. Pelkkä teksti ja surffailu netissä sujuu kyllä kohtuullisesti. Käytän Explorer 8:aa, jota tuoreempaa ei (kai) olekaan ja ASUS 1000H miniläppäriä joka on kuukauden ollut käytössä, joten ei laitteissa kai pitäisi tukkoja olla.

Olen kokeillut laitteitani niin bungalowisssani, joka sijaitsee melko lähellä mastoa, jossa Vodafonenkin linkit varmaan ovat – tosin pienen jyrkänteen takana. Ja sama oli tulos paikassa, josssa tuo masto näkyy ilman maastoesteitä.

Johtopäätökseni: monopoli ei ainakaan edistä verkko-operaattorin palvelukykyä. Kenellehän tästä valittaisi?