Viva la Liberdad!!

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Arnold kirjoitti:

vanhatyttö kirjoitti:

…Ja vapaus-mitá se sitten on se vapaus…

”Vapautta ei voi ansaita
Sitä ei voi saada lahjana
Vapaus on valittava ja valinta voi olla vaikea
Raskas taakka rohkeallekin”
[Ursula K. Le Guin]

”Vapaus on sitä, että saa elää elämäänsä ilman,
että kukaan toinen määräilee;
ja siltikin ymmärtää olla ihmisiksi,
eikä myöskään kahlitse muiden vapautta.”
[arnold málaga]

”Lapsikin tietää, mitä vapaus on.”
[tuntematon ajattelija]

vanhatyttö kirjoitti:

…Ja miten se muslimit..

No, heistä voidaan keskustella sitten, kunhan muslimien valtaenemmistö nousee terrorismia ja vapaudenriistoa vastaan.

Siihen asti ei minulle ole asiasta oikein muuta sanottavaa, kuin että heidän oppinsa mukaan juuri minä olen heidän silmissään niitä pahimpia ja ensimmäiseksi maailmankartalta (siltä litteältä) pois pyyhittäviä vihollisia, koskapa monasti kyseenalaistan koko jumalan olemassaolon.

Koraanissa ei minunlaisistani kovinkaan rakastavaan sävyyn puhuta. Lähinnä kuolemaa tarjotaan. Noinkohan sen sitten olen ansainnut?
=P
Koskapa periaatteeni on ”Lue enemmän, luulet vähemmän” on Koraanikin tullut luettua kannesta kanteen, kuten myös raamattu ja joidenkin muidenkin uskonnonsuuntien perusteokset, kuten esim. Bhagavad-gîtâ, joten tiedänpä ukonnoista jotain minäkin.[/quote]

Hienoja runoja – sinä sanot tuon ensimmäisen runon ajatuksen omin sanoin; vapaus on valintaa ja joskus se voi mennä anarkiaksi. Täydellistä vapautta ei voi olla, se on aina suhteessa muihin ja siitä tulee se valinta, joka taas perustuu yksilön omaan maailmakuvaan ja arvoihin. Mutta Viva la Liberdad, viva!!

Ja tátá minäkin tarkoitin-minulla on vapaus olla tuomitsematta ja minulla on vapaus ymmärtáá ja minulla on vapaus kunnioittaa myös muihin kulttuureihin kuuluvia. Minä en hyväksy sitä, että minun mielipiteeni yritetáän nollata – minulla on siihen vapauden nimissä oikeus ja moraalin nimissá velvollisuus. Joillakin ei tátá vapautta ole-he ovat sidottuja valtakulttuurin mielipiteeseen eivätkä uskalla olla eri mieltä. Suomalainen konsensus ja puoluekuri ovat hyvá esimerkki mielestáni. Ja tämä konsensus näkyy sitten koko kansan mielipiteenä-kun on ylhäáltä jotain sanottu niin sitten ollaan sitä mieltä-siihen ei sisálly vapautta. Mutta tämän mielipiteen vapauden jokainen páättäá itse-länsimaissa noin ylipäänsä-on oikeus mielipiteeseen jos yksilöllä on siihen MUNAA. Ja siinä se pointti onkin-liian monelta muna puuttuu ja sitten mennáän virran mukana-ajattelematta.

Sanot, että islamin oppien mukaan olet yksi pahimmista ja siksi sinut pitáisi pyyhkiä pois maaplätyltá, koska kyseenalaistat Jumalan olemassaolon. Enpä usko, että sen takia sinut tuomittaisiin-varmaan parhaat imaamitkin joskus sortuvat epäilyyn-varmaan myös Paavi. Uskon, että sinun ansiosi ihmisená huomioitaisiin ja sinulle tarjottaisiin tilaisuus perehtyá asiaan tarkemmin ja muuttaa mielesi.Ehkä olet vain harhaan johdettu ja vain odotat pelastusta!! Puhuisin puolestasi jos minulla olisi siihen tilaisuus!!

Tähän maapallolta pyyhkimiseen ovat syyllistyneet kautta historian lánsimaat-eivát muslimit. Me oikeaoppiset kristityt olemme tuhonneet monta monta kultturia Jumalamme nimissä. Paljon on páitá katkennut, paljon on poltettu rovioilla, paljon on tapettu pommeilla oikean kristillisen uskon nimissä.Ja aina on Jumala siunannut nämä toimet ja niihin osallistuneet sotaurhot. Ja nyt táhtáimessä on Islamin uskoinen maailma. Iraniin vietiin vastikáán länsimainen vapaus ja demokratia-toivottavasti osaavat nauttia siitä. Ja varmaan suunta jatkuu: Quatar, Jemen, Saudi-Arabia…onhan näitä..öljyssä ja timanteissa rypeviá muslimaita, joista vielä puuttuu vapaus ja oikea usko.

Ja Arnold: lukaisepa Edward Said; Orientalism (1978), espanjaksi se on nimellä Orientamismo. Saidilla on paljon muitakin orientalismia kásiteleviá teoksia ja kaikki lukemisen arvoisia. En tiedá, kuinka moni niistä on suomennettu, mutta tuskin siná káánnöksiä tarvitset.