Vinkkejä Andaluciassa matkaavalle

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Tokage kirjoitti:

Olen miettinyt jo pidempään, että lähtisin Fugeen viikon lomalle.
Olisi kiva kuulla millaisia ”nähtävyyksiä” siellä on ja mitä kannattaa ehdottomasti kokeilla tai nähdä =)
Onko sää kesäisin yleensä minkälainen?
Käykö siellä paljon turisteja?

Kiitos heille jotka vastaavat,

Aurinkorannikolla on paljon mukavaa tekemistä. Tässä muutama Devspainin vinkki.

Ihan ensiksi, jos aikataulu antaa myöden niin kannattaa harkita ainakin seuraavia tutustumispaikkoja, jotka ovat hieman kauempana Fuengirolasta:

-Málagan kaupunki sijaitsee vain 35km päässä Fuengirolasta ja johon valitettavan moni viikkoturisti jättää tutustumatta, sykkii elämää yötäpäivää. Málagassa on hieno katedraali, Alcazaban linnoitus, Pablo Picasson syntymäkoti sekä museo, runsaasti ostospaikkoja ja tuhansia ravintoloita sekä menopaikkoja nuoremmille. Kaupunki tarjoaa myös hyvät puitteet esimerkiksi kansainvälisen jalkapallon seuraamiseen uudistetulla Rosaledan jalkapallostadionilla.

-Granada ja Alhambra –”maailman kahdeksas ihme” ja Euroopan suosituin turistinähtävyys, historiaa pullollaan ja sijaitsee vain vajaan parin tunnin autoreissun päässä. Samalla reissulla voi vierailla Sierra Nevadan hiihtokeskuksessa, jossa talvisaikaan pääsee harrastamaan alppilajeja ja kesällä innokkaimmat voivat patikoida Velletan huipulle noin 3,5km korkeuteen. Patikkamatka vaatii paljon voimia, runsaasti vettä, voimakasta aurinkovoidetta ja koko päivän aikaa. Itse Granadan kaupunki on myös mielenkiintoinen, melko suuri ja Espanjan historiaa täynnä.

-Sevillan keskustassa on paljon nähtävää. Sevillan katedraali on maailman suurin goottilainen rakennus. Lisäksi Sevillassa on tarjolla hienot museot sekä paljon muuta historiaa, kaksi maailmannäyttelyaluetta, vuosilta 1929 ja 1992 jne. Sevillassa on monen parturiliikkeen lisäksi myös ehkä se maailman kuuluisin härkätaistelu-areena, maailman ainoa neliskanttinen taas sijaitsee Aurinkorannikolla Mijasin kylässä ja maailman vanhin on taasen “rotkokaupunki-Rondassa”, josta maininta myöhemmin.

-Cadiz on Euroopan vanhin kaupunki Atlantin rannalla, hienot uimarannat ja puolivälissä matkaa Euroopan surffausparatiisi Tarifa, jossa Atlantin allot ja lämpimät etelän tuulet vievät myös purjelautailijaa hurjaa kyytiä.

-Jerez (de la Frontera) on maailmankuulu sherryistään. Siellä on yli 200 sherrybodegaa joihin moniin pääsee vierailemaan ennakkoilmoituksella. Jerezin lähellä on Moto-GP-rata, jossa myös F1-harjoitukset useasti vuodessa.

-Cordoba -Maurien palatsit ja Andalucian huikea maaseutu. Matkalla silmien eteen avautuu suuret appelsiinitarhat, auringonkukkapellot ja oliiviviljelmät. Tämän lisäksi hieman sisämaahan mentäessä on Euroopan suurimmat krookustarhat, sekä viinintuotantoalueet.

-Gibraltar, Ison Britannian linnake pullollaan sotahistoriaa. Ylhäällä ”kivellä” asustavat Euroopan ainoat villit apinat ja sinne pääsee köysiradalla tai sitten taxilla. Hienojen (tippukivi)luolastojen lisäksi paikalta voi nähdä yhdellä silmäyksellä kahdelle eri merelle ja kolmeen eri maahan. Pysyttelemällä Main Streetillä aistii minikokoisen Lontoon.

-Tanger ja Marokko, täynnä itämaista eksotiikkaa, kameleita, käärmeitä, itämaisia mattoja, mausteita yms. Päivämatkoja kantosiipialuksella on tarjolla edullisesti ja useasti päivässä. Lähdöt ovat usein Tarifasta tai Gibraltarilta.

-Ceuta ja Melilla ovat harvojen tuntemia Espanjan alueita Afrikan puolella. Nämä Espanjan vastineet Gibraltarille ovat eksotiikkaa ja historiaa täynnä vaikka pienikokoisia linnake-alueita ovatkin. Ceutaan pääsee kätevästi lautalla Gibraltarilta ja Melillaan esimerkiksi Almeriasta.

Näiden kaukaisempien kohteiden lisäksi rantakaupungit tarjoavat paljon ohjelmaa kaikenikäisille:

Historiasta kiinnostuneet voivat tutustua esimerkiksi Fuengirolan roomalaisiin raunioihin tai arabien rakentamaan Maurien linnoitukseen, jonka valmistuminen ajoittuu samoihin aikoihin kuin supisuomalainen Olavinlinna. Fuengirolassa on myös eläintarha, joka on melko pieni, mutta yksi maailman hienoimmista ja se onkin saanut kansainvälistä kiitosta eläinsuojelujärjestöiltä ympäri maailmaa. Eläintarha osallistuu koko ajan eri uhanalaisten eläinten suojelutyöhön. Tämä on taatusti lapsiperheiden suosikki Fuengirolan suuren vesipuiston lisäksi! Fuengirolan satamasta pääsee pienellä laivalla kätevästi Benalmádenan satamaan ja sieltä toisella pienellä laivalla Málagaan, matka kestää reilun tunnin ja Málagaan toisen tunnin. Matkalippu on edullinen ja hyvällä tuurilla lentokalat, delfiinit, rauskut ja monet muut ovat nähtävissä jo tällä reissulla. Tämän lisäksi Fuengirolasta pääsee tutustumaan meren eläviin laivalla, jonka pohja on läpinäkyvä. Myös eräs suomalainen yrittäjä tekee ”delfiiniristeilyjä” alueella.
Fuengirolan kupeessa, Mijasissa on kansainväliset puitteet täyttävä laukkarata, jonne vedonlyönnistä kiinnostuneet voivat suunnata kulkunsa. Hevoskilpailut ovat mitä oivallisin viihdyke myös perheellisille!

Benalmádenassa on hieno huvipursisatama, jossa pääsee ihailemaan hienoja veneitä ja meritunnelmaa. Täällä järjestetään myös vuosittainen tonnikalan kalastuskilpailu. Muutama vuosi sitten voittajakala painoi 447 kiloa! Huvipursisataman lisäksi Benalmádenassa on tivoli, casino, meriakvaario Selwo Marina sekä delfinario, jossa myös pingviinejä. Suomalaista talvitunnelmaa kaipaaville Benalmádenassa on myös jäähalli! Tivolin vierestä lähtevällä köysiradalla pääsee läheiselle vuorelle noin kilometrin korkeuteen maisemia ihailemaan.

Puerto Banus Marbellassa sekä Benalmádenan huvivenesatama ovat niille, jotka haluavat nähdä glamouria, hienoja veneitä, autoja, naisia, miehiä, kalliita tavaroita ynnä muuta.

Hieman kauempana Esteponassa sijaitsee suuri yli miljoonan neliömetrin kokoinen Selwo eläinpuisto, jonne voi tehdä päivämatkan tai jopa yöpyä puiston keskellä. Tämän lisäksi kaikki Aurinkorannikon kaupungit tarjoavat matkailijalle suuren määrän ravintoloita, elävää musiikkia jne..

Espanjan maaseutu ja vuoristo–alue on pullollaan luonnonpuistoja, retkeilyä ja muuta harrastetta varten sekä tupaten täynnä mielenkiintoisia valkoisia kyliä. Esimerkiksi seuraavat:

-Sierras de Málaga –korkkitammilehdot ja paikallista malaga- sekä moscatel-viniä. Vuoristoalueella on suuri luonnonpuisto ja suuret määrät patikointireittejä.

-El Chorro -3 eriväristä järveä päätähuimaavalla paikalla. Luolakiipeilijöiden paratiisi ja mm. Euroopan syvin pystysuora luola. El Chorro on retkeilevän nuorison kohde! Kokeile kalastusta, melontaa, kiipeilyä ynnä muuta ja tutustu samalla nuoriin reppureihin ympäri maailmaa.

-El Torcal –kivierämaa, jossa luonto on muokannut mahdollisimman abstraktit luomuksensa.

-Sierra Nevada, Alpujarras -huimaavat maisemat, parhaimmat vuoristokinkut, hienoimmat juustot, Lanjaronin kylpylät ja kymmeniä muita kylpylöitä arabien sekä roomalaisten ajalta.

-Reserva de Doñana -euroopan suurin linnustoalue, satojatuhansia flamingoja, myös kilpikonnia, kauriita ja kaksi eri kotkalajia jne. Ehdoton kohde lintuboingaajille! Mielenkiintoista on myös se, että viimeaikoina tehtyjen sateliittikuviin perustuvien tutkimusten mukaan juuri täällä sijaitsee legendaarinen mereen uponnut Atlantis. Mene ja tiedä.

-Ruta de los Pueblos Blancos –kierto Espanjan huimaavimmissa maisemissa ja toinen toistaan valkoisimmissa kylissä. Mm. Arcos de la Frontera, kaupunki korkealla kukkulan huipulla, Ronda, kaupunki rotkon ympärillä, Grazalema, kaupunki vuorten sylissä jne. Tarjolla paikallisia viinejä ja vuoristokinkkua jne. Reitistä saa idean jos on katsonut Taru Sormusten Herrasta -elokuvat.

-Nerja –tippukiviluolat, jossa on maailman suurin yksittäinen tippukivi. Luolasto on valtava, mutta suojelusyistä vain hieman alle 1/3 on avoinna yleisölle, kierrettävää riittää silti. Luolissa järjestetään myös konsertteja!

Nyt siis kiireellä Aurinkorannikolle. Täällä on yllämainitun lisäksi paljon muitakin harrastusmahdollisuuksia, ja tapahtumia, vuodenajasta riippuen, esimerkiksi:

-Purjehdus, veneily, sukellus, kalastus
-Seinäkiipeily, vuoristokiipeily, patikointi
-Surffaus, varjoliito, riippuliito
-Maastopyöräily, katupyöräily, mounting bike, downhill bike
-Carting
-Ratsastus, laukkakisat
-Urheilutapahtumat, eritoten jalkapallo, Paris-Dakar siirtymätaipaleet, Moto-GP, Vuelta de España jne.
-Kansainväliset konsertit, bandit, jamit, diskot
-jne jne…