Vilutus

LINKKI

Masa P
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746

Kyllähän parina-kolmena päivänä/talvi vilu saattaa hiipiä sisään, on nääs meikäläisten asunto sellainen puoli atico. Viides kerros on kavennettu siten, että kunnon terassit jäävät 4-kerroksen päälle kahta puolta kämppää.

Ikkunoita varsinaisesti ei ole, vaan liukuovet toimittavat niiden virkaa. Tuuletus toimii vallan hyvin, koska ovien lasit ovat irti tiivisteistään ja väliin jää puolen sentin rako! Tuulisella säällä aina tuulen voimakkuuden mukaan vihellys nousee ja laskee. Jokaisessa oviaukoissa on ihan omaäänisensä sävelet! Voi kuulla oboen, piccolon, vetopasuunan, trumpetin jne… Lyömäsoittimia edustaa joku jyskytys vintillä, sekä kevyempää osastoa omien hampaitten kalina!

Mutta aurinkoon nähden suunta on mainio. Kun se paistaa on umpireunainen terassi varsin lämmin paikka ja suojassa katseilta! Asunnossa olemme viihtyneet 8-9 vuotta. Mitäs pikku palelusta, kun ympärillä on 180 astetta mahtavia maisemia Sierra Nevadan nurkilta aina Atlas-vuoristoon.

Käykääpä Malagan alangolla jossain autokorjaamolla. Korjaamohalleissa ei taatusti ole lämmityslaitteita ja isot ovet ovat apposen auki ja veto karmea. Lämpötilä joku +4 ja miehet paiskivat töitä hymy herkässä ja vihellelen. Tosi miehiä ovatten he.

Vähän niinkuin ko alaa seuranneena tuli mieleen, että istumalakko olisi päällä ko tilanteessa jossain pohjoisessa valtiossa!