Vilperille

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Vilperi kirjoitti:

Vanhatyttö: Noin 45v koiria kasvattaneena voin väittää tietäväni jotain koirien kasvatuksesta ja vaikka yleisesti luullaan että pystis on vain nalkuttava rakki pihapiirissä, niin pystyn kumoamaan tuon väitteen joka hetki oman koirani osalta. Se myös odottaa aivan nätisti vapaana kaupan ulkopuolella ja kulkee vierelläni vapaana melkein aina ja EI tervehdi vieraita koiria ennenkuin luvan saatuaan. Mitään pakkokoulutusta sille ei ole tarvinnut tehdä, vaan on riittänyt tämä opeta,ohjaa ja palkitse tyyli muistaen sen tosiasian, että kyseessä on metsästyskoira joka asuu kaupunkiympäristössä. Mun koirani on kaksiluonteinen; se siviiliversio kun ollaan ”kotosalla” ja kun määrätyt rensselit heitetään niskaan, niin se on täysi peto, joten siinä haastetta vanhalletytöllekin! 🙂
Tuohon vielä yksi erityisominaisuus; ketään muuta perheenjäsentä se ei kunnioita samalla tavalla, joten voimme rodunomaisesti puhua ”yhden isännän” koirasta.

Moi Vilperi, en ole koskaan kritikoinut sinun koirankasvatustaitojasi. Enkä sanonut olevani expertti itse. Minulla on hyvätapainen koira ja olen käynyt kasvattajakurssin, siinä kaikki. Ja minun koirat, niitä on ollut monta, olen jo niin vanha, ovat kaikki olleet oikein hyvätapaisia. En ole koskaan sietänyt räksyttäviä, karkailevia, sisälle kuseskelevia, agressiivisia koiria ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos koira käyttäytyy huonosti, vika on isännässä.