Vilperi kirjoitti: OC:n

LINKKI

jupuli
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.07.2008
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 4

Vilperi kirjoitti:
OC:n kanssa erimieltä tuosta koulutusasiasta; luovutusikäisestä pennusta se koulutus alkaa koska silloin leikin varjolla saadaan oppi menemään sinne onttoon aivokoteloon. Vanhemman koiran koulutus on erittäin vaativaa koska yksikin pahempi moka voi tuhota koko siihen asti tehdyn työn. Vanhempikin koira kyllä oppii, mutta pitää olla immeisen ollut paljon eri koirien kanssa tekemisissä jotta välttyy eri virheiltä. Vaikka meillä on ollut koira mun kakara-ajoista lähtien, niin en ottaisi yli vuoden ikäistä vierasta koiraa itselleni, ellen todella tarkkaan tietäisi koiran taustoja!

Kahden Espanjasta pelastetun koiran omistajana voin vain todeta että Ihan yhtä hyvin niitä virheitä voi tulla tehtyä vaikka tietäisi koiran taustat ja olisi koiraa opettanut pennusta asti. Sen takia on tärkeetä painottaa aina pelastettujen koirien kohdalla (kuten yhdistykset tekevät) sitä kuinka tärkeää on että jokainen koira opetetaan oli se sitten minkä ikäinen tahansa ja oli sillä traumaattiine tausta tai ei. Ja todellakaan koira ei ole koskaan liian vanhan oppimaan uutta. En oikeen ymmärrä tuota että miten pennun opettaminen olisi helpompaa. Omat koirani ainakin ovat oppineet ihan hyvin vaikka eivät minulle pentuina tulleetkaan. Jatkuvasti opetellaan uutta.

Vilperi kirjoitti:
Suomesta saa sekarotuisia ja suomen olosuhteisiin sopivia koiruuksia 50:stä ylöspäin pentuna, jolloin koulutushommat on paljon helpompia samoin kuin talvipakkasilla koiruutta kusetettaessa ei tarvi mitään pukuja laittaa kaverin päälle. Jotenkin tuntuu koiran kannalta huonolta vaihtoehdolta tuoda lämpöisiin olosuhteisiin tottunutta koiruutta suomeen kun lentostressin lisäksi voi olla vastassa heti -20:n pakkanen!? Ei senpuoleen jos joku kerran sellaisen kaverin haluaa niin mua ei häiritse yhtään ja voisin itsekin kummiksi ryhtyä kun tuolla Kanarialla tulee kuitenkin käytyä jos joku kaipailee sieltä koiruutta itelleen.

Ensimmäinen adoptiokoirani tuli Suomeen juurikin -20 asteen pakkaseen ja sillä ei ollut lainkaan kylmä vaan päinvastoin se hakeutui yöllä lattialle nukkumaan kun sen tuli kuuma sängyssä. Tuo talvi oli ollut poikkeuksellisen kylmä myös Espanjassa ja kun koirat joutuvat viettämään yönsä kylmillä betonilattiolla tarhoilla niin en yhtään ihmettele että se noin käyttäytyi. Itsekin kyllä jännitin tosi paljon juuri tuota asiaa että miten se sopeutuu tänne kylmään mutta näköjään siis turhaan. Ja tosiaan koirat jotka palelevat voivat heittää palttoon selkään.

Vilperi kirjoitti:
Kun nyt tätäkin osiota on tullut seurattua, niin muutamia mietteitä; tuossa takavuosina Puerto Ricossa oli kissoja niin maan perusteellisesti jopa häiriköiksi asti! Yhtenä vuotena kun palasin paikalle, niin oli melkein ihme että kissan näit. Johtopäätelmä: Kissat poistettiin ympäristöstä täysin harkitusti, mikä oli vaan hyvä asia. (nyt on taas kanta kasvanut jonkun verran) Mielestäni sama temppu pitäisi jossain määrin toteuttaa koirillakin niillä alueilla missä niistä on alkanut tulla jo ongelmia. Suomessakin on tätä samaa kissanhännänvetoa susien suhteen; nämä nk. sudenhalaajat eivät hyväksy näiden nk. häiriköiden poistoa missään olosuhteissa ja sen vuoksi näistä lammastapoista ym. muista vastaavista kotieläinten tapoista johtaviin tapahtumiin saa lukea lehdistöstä jatkuvasti!
Joten jos vedetään jonkunlainen yhteenveto ihan realistisesti, niin hiukan tiukemmalla säädöksellä nk. kulkukoiria ei olisi ollenkaan vaikka se sotiikin monen eläinystävän mielipidettä vastaan! Lopuksi vielä hintavertailu: Haulikonpanos; n.1€ ja 308;n. 2€ jotka useimmassa tapauksessa poistavat ongelmat erittäin tehokkaasti! Smiling
Kait mulle suututaan, mutta kait jonkinlainen realinen ajatus on sentään sallittu! Smiling.

Tässä vastauksessa paistaa läpi kirjoittajan tietämättömyys. Jokainen eläinsuojelujärjestö joka on taistellut maailmalla kulkukoiraongelman kanssa tietää että kulkukoiraongelmaa tai hylättyjen koirien ongelmaa ei ratkaista massatappamalla koiria. Näinhän on toimittu menneisyydessä varmasti joka maassa maapallolla ja kulkukoirat eivät ole mihinkään kadonneet vaan päinvastoin nykyään arvoidaan että maailmassa on 600 miljoonaa kulkukoiraa ja hylättyä koiraa joista kukaan ei pidä huolta. Massatappamamista käytettään juurikin turistipaikoissa sen takia että saadaan siivottua vähäksi aikaa paikat. Eli ainoa kestävä ratkaisu ongelmaan on koirien sterilointi ja kastrointi. Tämä on kaikkien valistuneiden eläinsuojelujärjestöjen toimintatapa ei se että koirat massamyrkytetään tai kaasutetaan tarhoilla, kuten Espanjan kunnallisilla tarhoilla tehdään. Käypä Vilperi joskus piipahtamassa jossakin kunnallisella tarhalla ja haastattele vähän työntekijöitä niin voit asian todentaa ihan itse. Esim Cordobassa hiljattain tuli ilmi että koiria massatapettiin erittäin hitaasti tappavalla myrkyllä vuosia.