Villisikaa, kuten muutakin

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 47 uutisia Villisikaa, kuten muutakin

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Villisikaa, kuten muutakin riistaa, on osunut silmään Málagan halleissa satunnaisesti, kun en sitä hintatason vuoksi ole kovin usein ja aivan varta vasten lähtenyt ostamaan, vaan ennemminkin heräteostoksina.

Kokonaisia kinkkuja en ole kysellyt, mutta luulen, ettei aivan halvalla lähde, kun makkarakin oli pari kolme euroa alle kahdenkympin kilo. Jos sen haluaa harmaasuolata, niin se on sitten varmaan tehtävä itse.

Jauhelihana hieman alle kympin, ja patalihana (paloja) jo yli parikymppiä kilo. Ulkofile oli noin kolmekymppiä ja sisäfile sitten jo kuudenkympin nurkilla per kilo. Hinnat siis noin-hintoja, eikä mitään käsitystä, vaikuttavatko esimerkiksi metsästyskauden ajankohta tai muu sen sellainen niihin.

Mutta ei tämä jabali mikään Málagan hallien yksinoikeus ole. Jos sitä haluaa ostaa, niin kannattaa toki kysäistä Fugenkin hallista. Ja vaikka ei tiskitavarana olisikaan – esimerkiksi vähäisen menekin vuoksi – niin kyllähän kunnon lihakauppias toimittaa esimerkiksi kilon tai vaikka koko ruhon, jos asiakas sen päättää ostaa.
🙂
Kokonainen kinkku on kuitenkin taatusti kilohinnaltaan edullisempi kuin että ostaisi puoli kiloa patalihaa.