Vilkusta

LINKKI

vier
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.07.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 119

Minulle on kerrottu, että liikenneympyrässä ajaessa pitää näyttää vilkkua vasemmalle (ympyrän sisään), jos ei aio poistua ensimmäisestä exitistä. Jos aikoo ajaa ympyrässä pitempään, niin on siirryttävä sisäkaistalle ja sitä varten näytettävä vilkkua (niin kauan, kun ajaa ympyrässä). Poistuttaessa ympyrästä on sitten myös näytettävä vilkkua (oikealle tietenkin). Useimmissa espanjalaisissa autoissa on vilkut rikki koko ajan…

Minulta varastettiin (suomalainen) ajokortti. Jouduin pyytämään AKElta todistuksen (englanniksi), että minulle on myönnetty ajokortti Suomessa. Sain sen pari viikkoa sitten. Sen paperin kanssa on nyt mentävä paikalliseen liikennelaitokseen hakemaan espanjalaista ajokorttia (muista dokumenteista en tiedä, vasta kun olen käynyt kysymässä). Tässä on ristiriitaa EU-lainsäädännön kanssa, koska sen mukaan saavutetuista eduista ei pidä joutua luopumaan, mutta suomalainen ajokorttini oli voimassa vuoteen 2040, espanjalainen pitää uusia 10 vuoden välein. Silti EU:n mukaan uutta korttia pitää hakea sen hetkisessä asuinmaassa. Minulla on NIE ja residencia.

Nyt olen ajellut useamman kuukauden vain denuncian kanssa. Siinä lukee, että varastettujen tavaroiden joukossa oli ajokortti, mikä sinänsä ei tietenkään todista yhtään mitään. Ei onneksi ole pysäytetty, joten en tiedä, miten olisi menetelty, jos olisi.

Minut opetti isä ajamaan. Asennettiin peilit ja jarrut. Isän piti suorittaa koe ennen kuin sai opetusluvan. Pimeäajotunneista piti saada todistus (poliisilta muistaakseni). Liukkaan kelin ajoharjoituksista myös, paikallisen harjoitusradan valvojilta. Pimeällä ja liukkaalla ajoa piti olla tietty minimituntimäärä, muuten sai ajaa niin paljon tai vähän kuin huvitti (ja riitti oppimiseen).