Viinaa on

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä odysseus
odysseus Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139
bhajee kirjoitti:

Hyviä siidereitä löytyy myös Ranskasta.. noista suomalaisista olen samaa mieltä, riittää kun katsoo purkin/pullon tuoteselostetta, eihän niillä ole mitään tekemistä siiderin kanssa.

Ruokakaupan siiderit (samoin kuin lonkerot) ei kylläkään ole mistään ”väkiviinasta” tehtyjä – Suomen laki kun jostain kummasta syystä kieltää muiden kuin käymistietä valmistettujen ”alkoholi”juomien myynnin ruokakaupoissa.

Jos esim. kaupan lonkerossa on se 4,7% alkoholia, niin luulisi sen olevan sama mistä se alkoholi tulee..

Laki kieltää myymästä yli 4.7% tuotteita ja tuotantoprosessilla ei ole myynnin kanssa tekemistä eli (väki)viinaa ne on. Esimerkiksi lonkero on todellakin aidon (ja huonolaatuisen) GINin ja ”greippilimonadin” sekä lisäaineiden yhdistelmä ja GINiä ei taatusti ole tehty (alusta loppuun) käyttämallä vaan käymisen jälkeen tislaamalla ja sen jälkeen jälkimaustamalla. Sama pätee noihin niinsanottuihin siidereihin, joissa alkoholina on (huonolaatuinen) maustamaton kirkas viina ”=vodka”.
Eli eivät ne sitä kuitenkaan suoraan rankkiin tai kiljuun tee.

Ja todellakaan ei ole sama miten se 4.7% tehdään, maku ja sen syntymisen prosessi on luonnollisessa käymisessä aivan erilainen ja sellaista ei voi saavuttaa sekoittamalla tislattua ja siten mautonta viinaa sekä erilaisia kemikaaleja ja käymättömiä mehuja.
On itseasiassa ihme, että EU sallii noista tuotoksista käytettävän nimeä siideri, kun ovat EU:ssa niin tarkkoja esimerkiksi siitä onko ”voimariinin” nimi se jokin aikaa sitten kielletty ”VOImariini” vai luvallinen ”OIVAriini”.

Muuten, meinitsinkin jo tuossa, että etenkin lounaisosissa ranskaa saa varsin hyviä siidereitä.

Pahimmat ”raiskaajat” ovat suomessa ne määrättyjen oluiden ”maahantuojat”, jotka sekoittavat oluen sekaan VETTÄ, jotta alkoholiprosentti saadaan 4.7:n tasolle. Ja tätä sitten myydään kansalle ”oluena”. Mitähän täällä viinimaassa tai vaikkapa suomessakin sanottaisiin, jos alettaisiin lantraamaan kaikki punaviinit vaikka 9% tasolle vedellä. Noista ns. siidereistä sentään arvaa jo ulkonäöstä ja hajusta, että ne eivät ole aitoja tuotteita.