Viimeinen sana aiheesta?

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Taitaa olla niin, että ihminen näkee sitä mitä mieli haluaa nähdä ja kotiinpäin veto tapahtuu helposti. Itselläni on ollut monia vuosia vallan kansainväliset silmälasit.

Kun olen levoton sielu, olen tänäkin vuonna viettänyt aikaa 16 maassa ja sama tahti on jatkunut vuosia ja jatkuu vastakin. Tässä on havaintoja tämän vuoden osalta. Varsinainen kotini on Lontoossa ja täällä ei edes tuo kierrätys ole päässyt alkua pitemmälle. Kun tänäänkin kävin kaupassa, en voinut kuin päivitellä sottaisuutta ja roskien määrää puhumattakaan ilman laadusta…. mutta pidän siltikin kaupungista – heh heh, taidan olla perverssi.

Käytiin alkuvuodesta mamman kanssa Oceaniassa ja varsinkin Uusi-Seelanti oli kaikin puolin puhdas maa. Ei se Australiakaan ihan huono ollut. Singaporea on kehuttu maailman puhtaimmaksi, kun lakikin jo on ankara roskaajille, mutta ei huono… mutta ei ollut läheskään täydellinen. Thaimaa oli kaksijakoinen: varsinkin Bangkokissa köyhyys ja toisaalta suunnaton rikkaus löivät kättä samassa korttelissa, mutta yleisilme oli kuitenkin yllättävän siisti ja ruokailu ravintoloissa ei arveluttanut millään tapaa.

Entä Euroopassa… Englanti tuli jo mainittua, mutta sitäkin sottaisempi paikka löytyy kanaalin toiselta puolelta eli Belgia. Kun tulet autolla Brysselin esikaupunkien läpi, roskien määrä on käsittämätön – huh huh! Entäs sitten Ranska… ei hyvä! On vaikeaa löytää moottoriteiden varrelta edes sellaista WC:tä, johon kehtaisi istahtaa. Saksa? Siellä kierrätys on päässyt hyvään vauhtiin ja hommat on jotakuinkin hanskassa. Sveitsille on pako antaa kohtuullisen hyvä arvosana. Italia on petrannut viime vuosina, mutta mielestäni Espanja on petrannut vielä enemmän. Andorra oli niin pieni paikka, että sinne ei roskia edes mahdu….

Entäs Ruotsi, Suomi ja Eesti – nuo maailman saastaisimman meren rannalla sijaitsevat valtiot, jotka ovat neuvotelleet luvat EU:lta syöttää meren myrkkykaloja kansalaisilleen…. järjestys taitaa olla tuo maininnan järjestys. Suomen yleisilmeen rumentaa jo aikaisemmin mainitsemani rähjäpihat ja slummitalot varsinkin Itä-Suomessa ja ei ne Helsingin keskustan likaiset vuosia maalia kaivanneet talot ole mikään kaunistus – pankaa prillit silmille ja katsokee, katsokee! Eesti etenee vauhdilla ja jos Suomi ei ryhdistäydy, Eesti vain menee vasemmalta ja oikealta ohi.

Ja mihin jäi Espanja? Toki olen minäkin nähnyt niitä tyhjiä tontteja, jotka ovat yleensä yksityisalueita, joihin kaupungin koura ei helposti yletä., mutta se ei onneksi ole koko totuus. Siivouspartiot liikkuvat myös viikonvaihteessa ja se näkyy.

Tulen ensi viikolla Lontoosta Espanjaan ja nautin jälleen puhtaista kaloista, puhtaasta ilmasta, auringon paisteesta, katujen roskattomuudesta, valkoisien talojen kajosta, lajittelen roskani neljään eri roskalaatikkoon, katselen ihmisten korjaavan koiriensa jätöksiä niille varattuihin astioihin, kuuntelen lintujen laulua, ajelen Costariders porukan kanssa valkoisissa kylissä, avaan punaviinipullon ja nautin…. voiko enempää vaatia?

Aloitin tämän viestiketjun…. saas nähdä, sainko sanottua viimeisen sanan? 🙂