Viime kesänä tililtämme

LINKKI

Raija
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.07.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 152

Viime kesänä tililtämme puuttui hetken rahaa (ei edes meidän syy). Telefonica ei saanut omiaan (=perusmaksu). Se laskutti kuitenkin normaalisti edelleen ja olin autuaan tietämätön tapahtuneesta.

Tammikuussa kun menimme Espanjaan, ei puhelin toiminut. Löysin postin joukosta JOULUPÄIVÄNÄ 2005 päivätyn karhun elokuun laskusta. Tämä oli ensimmäinen ilmoitus asiasta. Maksoin karhun ja aloin odottaa. Meni viikko ja mitään ei tapahtunut – siis myöskään adsl ei toiminut (se oli Tiscalin, mutta vaati siis Telefonican linjan).

Soitin yhtiöön ja sain kuulla, että MEIDÄN NUMEROMME (ollut käytössä jo edellisillä omistajilla, painettu käyntikortteihin etc.)
on annettu jollekin muulle. Kun soitin numeroon, sanottiin ettei numero ole käytössä.

Vaatimalla sain uuden linjan ja uuden numeron heti seuraavana päivänä.

MUTTA, adsl oli menetetty, Europa15-sopimus samoin. Ja muutkin halpalinjasopimukset. Tietotuvan Helena kävi laittamassa Tiscalin ilmaisen modeemiyhteyden (josta olen vieläkin hänelle velkaa, maksan korkojen kera), jolla selvisin pahimmasta.

Vastalahjaksi aloimme saada puheluita, joissa kysyttiin ketä milloinkin sekä vähintään kymmenen faxia, joissa oli yritysten lähettämiä tarjouksia toisille yrityksille. Koin suunnatonta mielihyvää heittäessäni faxeja roskikseen.

Ilmeisesti tuo Europa15-sopimus on ollut Telefonicalle vähemmän tuottoisa ja kyttäävät pienintäkin tilaisuutta ottaa numero pois käytöstä – tai sitten arvaan väärin.

Yllättäen palauttivat kuitenkin pyytämättä loka-tammikuun maksut – puhelinlinja oli luultavasti katkaistu jo lokakuussa.

Tämä tarina on sekava, mutta niin oli tilannekin ja on edelleenkin. Eli en oikein löydä tapahtuneesta logikkaa.