viikko vain

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Siitä on nyt viikko kun me ostettiin kämppä täältä.Edellinen kämppä on ollut 20v.Ja on tullut erinäisistä syistä seurattua aihetta muutenkin.
Mulla on nykyisestä pankistani erinomaisen hyviä kokemuksia,samoin edellisestä.Pankit ovat erilaisia ,niinkuin suomessakin.Mutta taitaa olla niin ,että hyvä tai huono pankkipalvelu henkilöityy sitä suorittaviin virkailijoihin.
Varmaan uskaltaa väittää ,että espanjalaiset pankit ovat yhtä luotettavia kuin suomalaisetkin.Ei rahansiirroissa tai velkajärjestelyissä ole odotettavissa vaikeuksia.Mutta täällä ,niinkuin muuallakin on sopimuksissa pienellä printattua tekstiä,se pitää lukea ja ymmärtää,täällä se vain on vaikealla virka -espanjalla kirjoitettu.
Kyllä mä ehdottomasti suosittelen oman edustajan käyttöä.Se on siinä ja siinä tuleeko ilman toimeen vaikka osaa espanjaa hyvin ja tuntisi täkäläiset käytännöt.
Oikeasti täkäläinen systeemi poikkeaa paljonkin suomalaisesta ,missä homma on hyvinkin helppo.
Se ei ole vaikea ,mutta monivaiheisempi ja erilainen.
Huomioon otettavia asioita on mm.kuka oikeasti omistaa kiinteistön,onko kaikki verot ja maksut hoidettu,onko kiinteistö varmasti rakennettu luvallisesti(kiinteistöjä ilman lupia hävitetään jatkuvasti)ja sen semmoista.Nämä periaatteessa kuuluvat kiinteistönvälittäjän hommiin ,mutta meitähän on moneen junaan,myös siinä ammatissa.
Mutta lepo vaan,onhan täällä kymmeniätuhansia tyytyväisiä suomalaisia asunnonomistajia,joilla homma on mennyt niinkuin pitääkin.Miksei se onnistuisi teilläkin.
Kiinteistökauppa on huomattavan suuri elinkeino täällä ja tietenkin siihen liittyy lieveilmiöitä,mutta ei niitä erikoisesti tarvitse pelätä.