vieläkö

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä VillaMartin
VillaMartin Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.05.2012
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 63

muistatte ajan kun tuntui, ettei Japanille löydy pysäyttäjää? Tuntui, että japanialaiset tekivät kaiken paremmin ja halvemmalla kuin muut. Ja iso osa yritysmaailmasta siirtyi Japanilaiseen omistukseen. Ei se sitten loppupeleissä ihan kuitenkaan mennyt niin.

Samoin tulee käymään Kiinan kanssa. Niin kauan kun löytyy niitä, jotka tekevät ilmaiseksi(siis ilman todellista korvausta) työtä ja teollisuuden päästöt, raaka-aineet jne eivät ole ongelma homma toimii. Mitä sitten kun Kiinan valtio joutuu järjestämään kaikille internetyhteydet, eläkkeet, viiden viikon lomat, minimipalkat jne. Suvaitseeko yritysmaailma tämän ja pienentää omaa tuottoprosenttiaan vai mitä tapahtuu? Jostain ihmesyystä ihminen alkaa tarvita vaikka mitä heti kun hengissäpysyminen ei ole enää se ainoa huoli.

Ja toinen ihmetyksen aihe on kauanko Kiina tekee tuotteita meille eurooppaan ja amerikkaan velaksi? Kiva kun uusi auto on sopivan halpa ja telkkarin saa melkein ilmaiseksi? Työpaikat viedään Kiinaan, Intiaan ja muualle kauko-itään, koska siellä tehdään halvemmalla. Ja kuka niitä tuotteita sitten ostaa, kun euron kurssi painuu sinne minne se kuuluu? Montako kertaa olette kuulleet, että rahan pitää tuottaa vähintään 12%, että tuotantoa kannattaa pyörittää eikä siirtää mammonaa sinne, missä tuottoa saadaan enemmän? Ja samaan hengenvetoon kysytään, paljonkohan mahtaa olla maailmantalouden kasvuprosentti? 12? Mistä saadaan mahdollinen vaje korvattua? Kukahan tässä viime vuosina on sitä velkaa ottanut ja kellä sitä rahaa on sitten vähän enemmän?

No tää nyt oli ihan naurettava kuvaus, mutta mun mielestä ei se kaukoitä loppupeleissä ole ainoa voittaja. Että saattaa niitä olla muitakin automerkkejä 10 vuoden kuluttua.