Vielä yksi mielipide

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Laitan tähän vielä oman mielipiteeni. Otan tässä kantaa siisteyteen lähinnä esteettisenä ilmiönä. Vaikka, kuten Mille jo aiemmin totesi, se yleensä viestittää jotain vakavampien ympäristöongelmien hoidosta. Mutta jos ei siis puhuta nyt jätevesien hoidosta eikä myöskään loskasta ja kurasta, vaan peruskansalaisen arkikäyttäytymisestä, niin olen kyllä sillä kannalla, että Suomessa on siistimpää.

-molemmissa maissa on nuorisoa jotka heittävät purukumit katukivetykseen ja hampurilaisjätteet autonikkunasta.

-Suomessa koirankakkatiheys kävelyteillä on pienempi. Veikkaisin, että suomalaiset koiranomistajat siivoavat kakkoja vähän ahkerammin (ainakin Suomessa ollessaan…) kuin espanjalaiset, mutta myös, että suomalaiset koirat on opetettu siistimmiksi. Ei ole kovinkaan vaikea opettaa koira tekemään tarpeensa ensisijaisesti pientareen puolelle, eikä keskelle katua. Toki jos ihan kaupungin keskustassa asuu, niin vaihtoehdot on vähissä, sillä kyllä puistonurmikoltakin soisi kakkojen korjattavan.

-Suuri tyrmistyksen aihe ovat jo aiemmin mainitut rakennusjätteet. Eikö niitä mielletä Espanjassa roskaksi, kun surutta kipataan tiiliä, laattoja sun muita rakennusaineita mihin tahansa? Vastaavaa en ole Suomessa nänhyt.

-Kuivat joenuomat ovat selkeästi espanjalaisten mielestä ilmaisia kaatopaikkoja. Jopa aivan oman tontin vieressä sijaitsevaan joenuomaan kipataan vanhat polkupyörät, patjat jne.

Vertailussani Valencian maakunnasta sekä turisti- että espanjalaisalueita (ei mitään pikkupuebloja), ja Suomesta Uusimaa. Ja väittäisin, että suht objektiivisesti esitän tämän mielipiteen – ihan ilman minkäänvärisiä silmälaseja. Viihdyn hyvin Espanjassa, mutta tällä saralla on parantamisen varaa – ja lisäksi se olisi niin helppoa!