vielä verotuksen siirrosta kokemus

LINKKI

Ziiuska
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.12.2006
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 242

Kun nyt kirjoittamisen vauhtiin pääsin pistän vielä kokemuksen verotuksen siirrosta tänne Espanjaan;

11/2012 ajattelin verotusta siirtää Espanjaan. Joululomalla sitten toimitin Suomen verottajalle oikein paikanpäälle asuinpaikkatodistusta ja vuokrasopimusta. Suomen ”Verotäti” tutki papereita ja päätti suuressa viisaudessaan pyytää UUTTA vuokrasopimusta, kun toimittamani oli päivätty tietysti jo tammikuussa 2012. Kun vuokrasopimuksen kieli oli espanja, hän ei ymmärtänyt että sopimus oli pitkäaikainen ja jatkuva.

Ei kun kotiin Torreen ja päivitettyä vuokrasopimusta hölmistyneeltä vuokraisännältä pyytämään. Kyllä nolotti. Sain englanniksi ja espanjaksi kirjoitetun ja leimoilla varustetun paperin jossa kerrottiin, että vuokrasopimus on jatkuva ja vakituinen ym.

Siinä sitä on sitten postipoika kulkenut eestaas Suomen ja Espanjan välillä. Kun vihdoin sain myös espanjan verottajalta paperin jossa espanjan verottaja katsoo minun olevan espanjassa verovelvollinen, päätti Suomen verottaja pyytää vielä lisäselvitystä.

Tämä lisäselvityspyyntö on ollut matkalla Suomesta Espanjaan jo 2 viikkoa. (sain tietää että ovat lähettäneet, kun kyselin missä päätös viipyy).

Tuota tietoa, mitä lisäselvitystä sananmukaisesti he tahtovat, EI kerrota puhelimessa, ei sähköpostissa, eikä faxilla tietoturvasyistä, kerrottiin. Sen verran valottivat kuitenkin, että Espanjan verottajalta tulee pyytää jotain vielä (vaikka jo yhden paperin laitoin).
Sanottiin puhelimessa vain, että laittavat kopion kirjeestä, selvittäkää mitä pyydetään.

Huomioitavaa tuossa lisäselvityspyynnössä oli virkailijan puhelimessa antama tieto, että jos en vastaisi määräajassa, olisi päätös heidän puolestaan kielteinen/hylkäävä. Eli jos en olisi soittanut Suomen verottajalle ja tiedustellut päätöksen viipymistä, en olisi kenties saanut tietää tuota lisäselvityspyyntöäkään ja määräaika olisi umpeutunut, kielteisen päätöksen siivittämänä. Ystävällinen virkailija toki kertoi, että antaa lisäaikaa selvityksen tekemiseen, kunhan nyt tuo kirje saapuisi, että tietäisin mitä haluavat tietää vielä?

Suomen verottaja ei päästä pientä veronmaksajaa kovin helpolla irti, ymmärrän.

Jos joku väittää, että espanjan viranomaistoimet takkuavat, niin eipä tuo Suomen puolikaan oikein nopeaa ole. Lisäksi kun kirjettä posti kuljettaa 2-3 viikkoa suuntaansa, niin johan siinä helposti kuukaudet vaihtuvat. Sinänsä huvittavaa, että lahjaksi lähettämäni pikkukirje meni perille viidessä päivässä mutta viraston kirjeet makaavat jossain muutamia viikkoja? Ehkä Suomen viraston omassa postituksessa?